Latvijas grants ceļi līdzināsies asfaltētiem

CC BY-SA 2.0 / Paul Hamilton / WaterГрунтовая дорога в ямах
Грунтовая дорога в ямах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīsdesmit trīs Latvijas grantsceļu posmos uzsākti remontdarbi: ceļu segumu nomainīs ar melnu, līdzīgu asfaltam.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Uz Latvijas valsts ceļiem sākusies remontdarbu sezona, tiek ziņots Latvijas Valsts ceļu uzņēmuma mājaslapā. Šobrīd tiek remontēti 33 grants ceļu posmi. Šajos posmos tiek veikta tā saucamā divslāņu seguma apstrāde, kad grants segums tiek aizvietots ar melnu, asfaltam līdzīgu.

Vidzemē darbi notiek septiņos ceļu posmos, Zemgalē – desmit, Kurzemē – četros, un Latgalē un Rīgas reģionā – sešos ceļu posmos.

Iepriekš satiksmes ministrs Uldis Augulis ikgadējā ceļu nozares konferencē "Valsts autoceļu tīkla nākotne: iespējas un izaicinājumi" paziņoja, ka kopējais valsts autoceļu finansējums šogad sastāda 307 miljonus eiro, no kuriem 183 miljoni tiks piešķirti no valsts budžeta, savukārt 124 miljoni – no ES fondiem.

Ādažu poligona rajons - Sputnik Latvija
Ceļi Latvijā ir slikti, jo ceļmalās mētājas atkritumi

Tāpat viņš atzīmēja, ka jau šogad jābūt remontētiem 400 kilometriem grants ceļu, un šiem mērķiem jau piešķirti 30 miljoni eiro. Tiesa, Augulis nerunāja par asfalta segumu uz Latvijas vietējās nozīmes ceļiem, bet gan par ceļu seguma izlīdzināšanu ar greideri un bedru aizbēršanu ar šķembām un smiltīm. 2017. gada beigās Satiksmes ministrija atzina Latvijas ceļu stāvokli par kritisku: slikti un ļoti slikti izrādījušies 44% autoceļu ar asfaltu un 43% grants ceļu. Savukārt pēc Globālās konkurētspējas reitinga 2017.-2018., valstu sarakstā ar sliktākajiem un labākajiem pasaules ceļiem Latvija ieņēma 107. vietu no 137 iespējamām, ierindojoties starp Gvatemalu un Peru.

Par ceļu stāvokli sašutuši arī Latvijas iedzīvotāji. Pamatojoties uz to, cik daudz uzmanības valsts varas iestādes velta ceļu problēmai, Latvijas iedzīvotāji nolēmuši, ka valdību viņu problēmas neinteresē, savukārt visi iemaksātie nodokļi pazūd nezināmā virzienā.

Ziņu lente
0