Kristiešu necienīgi: latvieši nežēlīgi izsmējuši bīskapu Sproģi

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji atbildēja ar nežēlīgu trolingu uz bīskapa Pētera Sproģa publikāciju, kuru "Saskaņas" partija izvirzīja par savu kandidātu Latvijas prezidenta amatam.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Latvijas Baptistu kopienu sabiedrības bīskaps Pēteris Sproģis uzrakstīja par to, ka saskaries ar negaidītu latviešu sabiedrības reakciju, kura savā vairumā sāka dēvēt garīdznieku par latviešu tautas nodevēju.

Savu publikāciju ar virsrakstu "Nodevēja grēksūdze" Facebook baptistu garīdznieks pabeidza ar vārdiem par to, ka sapņo par Latviju, kurā mēs visi, neatkarīgi no tautības, jūtamies piederīgi, bez draudiem, bez apsūdzībām un bez atstumšanas. "Man ir sapnis par Latviju, kurā mēs visi, neatkarīgi no tautības, jūtamies piederīgi, neapdraudēti, neapsūdzēti un neatstumti. Man ir sapnis par Latviju, kurai jaunā simtgade kļūs par patiešām jaunu laikmetu," raksta Pēteris Sproģis.

Pētera Sproģa pretinieki savukārt citādāk uztvēra garīdznieka publikāciju un sarīkoja sociālajos tīklos Twitter un Facebook sava veida trolingu ar haštagu #ManIrSapnis, paužot savu neapmierinātību ar visu, ko vien var, — sākot no sliktajiem ceļiem Rīgā un beidzot ar to, ka Krievijai ir oficiāli jāatzīst Latvijas "okupācija".

​"Man arī ir sapnis. Par Latviju, kurā visi bērni, tostarp, ar speciālajām vajadzībām, skolā justos piederīgi, neapdraudēti, neapsūdzēti un neatstumti. Tāpēc es iesaistījos R.Ķīļa veidotajā iekļaujošās izglītības reformu darba grupā. Vj.Dombrovskis, kļūdams par ministru, to noraka," ironizē Jana Simanovska sakarā ar Sproģa runu, ar kuru Twitter padalījies viņa partijas biedrs Dombrovskis.

​"Man ir sapnis par Rīgu, kurā mēs visi jūtamies piederīgi, kurā mums nav jācīnās par bērnudārziem, tīru gaisu, kvalitatīvu transportu un patīkamu pilsētvidi, nav jācīnās ar nekaunīgu zagšanu, nespējīgiem pašvaldības dienestiem un namu pārvaldēm," raksta Tālis Linkaits.

Ar "Saskaņas" partijas un pilsētas vadības stila kritiku sociālo tīklu lietotāji tradicionāli nonāca pie nacionālo problēmu apspriešanas un naida kurināšanas.

​"Man ir sapnis ka Latvijas krievs, sarunu uzsāks latviski, nevis krieviski," dalās Juris Līcis.

​"Man ir sapnis,ka Rīgā beidzot tiks nojaukts apkaunojošais LV Okupācijai "veltītais" piemineklis un visi, kuriem riebjas LV un latvieši, beidzot savāks savas pekelītes un aizdosies tālēs zilajās. Uz neatgriešanos," sapņo Twitter lietotājs ar segvārdu sagrimeto.

Daudzi sociālo tīklu latviešu segmenta lietotāji nesaprotama iemesla dēļ sāka sapņot par Krieviju un pat par Maskava.

​"Sapņa man nav. Bet man ir šņabja pudele, ko es taupu tai dienai, kad Maskavā atklās monumentu totalitārisma represiju upuriem. Aizbraukšu un klusējot iedzeršu par noslepkavotajiem miljoniem. Medicīna mūsdienās iet uz priekšu milzu soļiem, domāju, ka sagaidīšu," uzskata Didzis Veinbergs.

​"Man ir sapnis, kurā Krievija oficiāli atzīst Latvijas okupāciju, pārtrauc militārās mācības pie Latvijas robežām, pārtrauc melu kampaņu, izved karaspēku no Ukrainas, Gruzijas un Piedņestras, ievēro starptautiskās tiesības un nejauc ekonomiku ar politiku," dalās fantāzijās lietotājs kalnins.

​Daži lietotāji aizgāja pāri saprāta robežām. Piemēram, viens no viņiem, visticamāk, novēlēja Nilam Ušakovam atkal nokļūt slimnīcas gultā pēc neveiksmīga ieskrējiena maratonā.

"Man ir sapnis ka @nilsusakovs atkal skrien maratonu (un nenoskrien)," raksta Kungavsand.

Savukārt citi lietotāji uzskatīja šo flešmobu par lielisku iespēju pastāstīt par saviem reālajiem sapņiem.

​"Man ir sapnis, kur Latvija oficiāli atzīst homoseksuālas laulības, atzīst transeksuāļu tiesības, nejaucas olšūnās, atbalsta marihuānas legalizāciju un piekrīt "narkotiku" dekriminalizācijai, mazinot ar HIV un C hepatītu slimojošos," uzrakstīja kāds Žagars.

Patreiz flešmobs ar haštagu #ManIrSapnis joprojām turpinās, kaut gan daudziem latviešiem, šķiet, ir gana.

​"Man ir sapnis, ka jūs beidzat #ManIrSapnis.:)," uzrakstīja žurnālists Ivo Butkevičs.    

Ziņu lente
0