"Bizness uz pamata vajadzību rēķina": Latvijas iedzīvotājs sašutis par kaviāra cenu

© Foto : pixabaySvietsmaize ar sarkanajiem ikriem
Svietsmaize ar sarkanajiem ikriem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājs konstatējis, ka sarkanie ikri maksā 100 eiro par kilogramu, salīdzinājis produkta cenu Latvijā un citās valstīs un pastāstījis par to dusmīgā publikācijā.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Kādu pircēju tiktāl pārsteigusi sarkano ikru cena Latvijā, ka viņš publicējis dusmīgu tirādi ne tikai par produktu cenām, bet arī par dzīvi valstī, raksta Grani.lv.

Informācija par to, kur publikācija parādījusies pirmo reizi, nav sniegta, taču teksts liecina, ka par cenu politiku Latvijā sadusmojies kāds Daugavpils iedzīvotājs.

"Latviju pieņemts uzskatīt par valsti ar ne īpaši augstu labklājības līmeni. Algas pie mums nav lielas, it īpaši Daugavpilī, bezdarba līmenis ir augsts, un iedzīvotāji vien retumis var atļauties kaut ko īpašu. Un tomēr visiem laiku pa laikam gribas sevi palutināt. Tā ir dabiska, normāla vēlēšanās," — raksta pircējs.

Tālāk viņš apraksta, kā veikalā pievērsis uzmanību ketas ikru cenai uz letes — 100 eiro par kilogramu, un kāšī summa viņu satriekusi.

"Acis izlīda no pieres. Piemēram, Maskavā šis premium klases produkts veikalos maksā apmēram 60 eiro. Vācijā cena ir augstāka — apmēram 70-75 eiro. Taču, atvainojiet, tie nekādi nav 100 eiro par kg!!!" — viņš raksta.

Te nu jāpiebilst, ka vīrietis mazliet kļūdījies, patiesībā sarkano ikru minimālā cena premium klases veikalos Maskavā tomēr mazliet pārsniedz 80 eiro par kilogramu.

"Tātad Latvija, kuras iedzīvotāji spiesti atvaļinājumā braukt mocīties rūpnīcās Anglijā, lai pieklājīgi dzīvotu, apzināti paceļ cenas savējiem, lai dzīve lieku reizi nešķistu kā paradīzē? Kāpēc civilizētās valstīs pārtikas produktiem nodokļi samazinās, bet pie mums taisa biznesu uz pamata vajadzību rēķina," — vaicā publikācijas autors.

Sašutušais autors tomēr pienācīgi novērtēja uzņēmējdarbības skarbos likumus un paziņoja, ka saprot principu, saskaņā ar kuru strādā lielie tirgus dalībnieki, — "ja nav naudas, nebāz degunu, iztiec ar to, kas ir". Viņš piezīmēja, ka piemērs ar ikru cenu, iespējams, nav labākais, "jo lielākā daļa iedzīvotāju par delikatesēm pat nesapņo", taču, viņaprāt, šajā gadījumā cena atspoguļo visu dzīvi Latvijā.

"Tā sakot, ar vērienu. Taču patiesībā tā notiek visā. Tāpēc mūsu cilvēki daļu produktu pērk "no rokām". Pulverus un citas saimniecības preces ved no Vācijas, pamperus — no Anglijas, medikamentus — no Baltkrievijas. Vārdu sakot, kā vienmēr un visur, — rūpes par savējiem, jeb izdzīvojiet kā protat," — raksta vīrietis. 

Viņš piebilda, ka var iztikt "bez jūsu ikriem par 100 eiro, jo ne jau ikri ir svarīgākie".

Iepriekš ziņots, 2017. gadā Latvija ieņēmusi pirmo vietu pārtikas produktu cenu pieauguma ziņā starp Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas locekļiem Eiropā.

Organizācijas dati liecināja, ka pārtikas produktu cenas Latvijā pieaug četrkārt ātrkārt nekā vidēji ESAO un sešreiz ātrāk nekā eirozonā.    

Ziņu lente
0