Idlibas iedzīvotāji Sīrijā brīdinājuši Krieviju par gaidāmu provokāciju

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasIdlibas province
Idlibas province - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar provokāciju palīdzību kaujinieki cer uzlabot bruņoto grupu finansējumu ar Rietumu nevalstisko organizāciju starpniecību, kas strādā Idlibas provincē.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Idlibas provinces iedzīvotāji informējuši, ka kaujinieki gatavo provokāciju, kurā plānots izmantot inscenētus video ierakstus, paziņoja karojošo pušu samierināšanas centrs Sīrijā, vēsta RIA Novosti.

Informācija, kas nokļuvusi centra rīcībā, liecina, ka provokācijas iniciators ir grupējums "Džabhat an Nusra" (teroristiska organizācija, kas aizliegta Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs). Informāciju par to centrs nodevis Krievijas bruņoto spēku pārstāvjiem.

Krievijas vēstniecība - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība aicināja ASV atklāt informāciju par vielu "Novičok"

Vietējie iedzīvotāji informēja, ka aizvadītajā nedēļā, piektdien provincē ieradušies kādas Tuvo Austrumu informācijas aģentūras operatori.

"Šī grupa kopā ar teroristiem no "Džabhat an Nusras" organizēja inscenētu uzņemšanu par to, kā kaujinieki evakuē mierīgos iedzīvotājus uz slimnīcu "Alhelal al Ahmar" un aktīvi "atjauno" civilās infrastruktūras objektus, kas it kā esot sagrauti Krievijas un Sīrijas aviācijas uzlidojumos," — teikts ziņojumā.

"Apstiprinājumam" plānots parādīt mājas, ko sagrāvuši ekstrēmisti sadursmēs ar citiem teroristiskajiem grupējumiem.

Idlibas iedzīvotāji, kuri informēja Krievijas parstāvjus, paskaidroja, ka inscenētos kadrus plānots demonstrēt arābu un rietumvalstu informatīvajos resursos. Tie liks pamatus "kārtējām pret Krieviju vērstām apsūdzībām", uzsvērts ziņojumā.

Ar provokāciju palīdzību medijos kaujinieki cer arī uzlabot bruņoto grupu finansējumu ar Rietumu nevalstisko organizāciju starpniecību, kas strādā Idlibas provincē, atzīmēja karojošo pušu samierināšanas centrs.    

Ziņu lente
0