"Laba ķīmija": Tramps paziņoja, ka uzticas Kimam Čenunam

© REUTERS / Jonathan ErnstDonalda Trampa un Kima Čonina tikšanās
Donalda Trampa un Kima Čonina tikšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Donalda Trampa sacītā, viņam ir izveidojušās ļoti labas attiecības ar Kimu Čoninu.

RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka uzticas KTDR līderim Kimam Čenunam un atzīmēja, ka viņu starpā izveidojusies "laba ķīmija", vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Jā, es domāju, ka man ir ļoti labas attiecības, starp mums izveidojusies laba ķīmija," — skaidroja Tramps intervijā telekanālam TBN, atbildot uz televīzijas raidījuma vadītāja jautājumu.

ASV un KTDR līderi satikās Singapūrā - Sputnik Latvija
Video
Vēsturisks rokasspiediens: ASV un KTDR līderi satikās Singapūrā

Tāpat ASV līderis piebilda: "Es domāju, ka viņš vēlas izdarīt savai valstij kaut ko labu, iespējams, savai ģimenei vai sev, bet viņš vēlas izdarīt pareizu lietu."

Atgādināsim, ka 12. jūnijā Singapūrā notika vēsturiska Trampa un Kima Čenuna tikšanās. Tikšanās beigās Amerikas prezidents paziņoja, ka parakstījis "detalizētu" dokumentu ar KTDR, un uzsvēra, ka Korejas pussalas denuklearizācijas process sāksies "ļoti ātri".

Savukārt Kims Čenuns nosauca gala dokumenta parakstīšanu par "jaunu startu" abu valstu attiecībās un solīja "lielas pārmaiņas" nākotnē.

Neskatoties uz to, nesen kļuva zināms, ka Tramps pagarinājis sankcijas pret KTDR vēl uz gadu. Oficiālā ASV politika paredz, ka sankcijas sāks atcelt tikai pēc "absolūtas, verificētas un neatgriezeniskas" denuklearizācijas.    

Ziņu lente
0