Lietuvas ĀM vadītājs atzina, ka PČ 2018 boikots izgāzies

© Sputnik / Виктор ТолочкоМинистр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус
Министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas ĀM vadītājs Lins Linkevičs atkal uzstājies ar pasaules futbola čempionāta kritiku un nosauca par sliktu ideju tā rīkošanu Krievijā.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs atzina futbola čempionāta 2018 Krievijā boikota neefektivitāti, raksta Sputnik Lietuva.

"Manuprāt, tas nav īpaši jūtams. Pati ideja rīkot čempionātu Krievijā ir slikta. Tas ir mazliet naivi. Sports nevar būt politika, kultūra arī nevar būt politika, bet diemžēl šajā valstī (Krievijā — red.) tagad viss ir politika," — teica Linkevičs intervijā televīzijas kanālam "112 Ukraina".

Pēc Lietuvas ĀM vadītāja domām, Krievija izmanto čempionātu kā sviru propagandai, lai uzlabotu savu imidžu starptautiskajā arēnā. Politiķis jau pirms mundiāles sākuma asi kritizēja pasākumu. Tad Linkevičs nosauca čempionāta rīkošanu Krievijā par muļķīgu ideju, uzskatot, ka tas izraisīs "lielu haosu".

Болельщики чемпионата мира по футболу 2018 на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pasaules čempionāts: Krievija sakāvusi pasaules izlasi. Rusofobu izlasi

Arī Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons ierosināja boikotēt 2018. gada pasaules čempionātu futbolā. Viņš apgalvoja: ja "Skripaļa lietā" tiešām tiks atrastas "krievu pēdas", Londonai būs jāpārskata diplomātiskā un politiskā pārstāvniecība pasaules čempionātā. Pēc PČ 2018 sākuma vācu žurnāls Spiegel atvainojās par negatīvu prognozi Krievijas un Ēģiptes mačam sakarā ar Krievijas futbolistu uzstāšanos. Izdevuma žurnālisti atzina, ka maldījušies, rakstot, ka mundiāles saimnieki nevarēs pat iziet no grupas.

Turklāt laikraksta The Guardian žurnālisti dalījušies savos iespaidos par Krieviju un nosauca to par "lielisku vietu" futbola čempionāta rīkošanai, vēsta RT.

Futbola čempionāts 2018 pirmo reizi norisinās Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Čempionāta mači norisinās 12 stadionos 11 valsts pilsētās.

Par iepriekšējo pasaules čempionu kļuva Vācijas izlase, kas guva uzvaru futbola čempionātā Brazīlijā.

Ziņu lente
0