Pirms Līgo svētkiem igauņi veido Latvijas alkohola krājumus

© Sputnik / Sergey MelkonovКрафтовое пиво из Мадоны
Крафтовое пиво из Мадоны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pierobežas tirdzniecības vietu īpašnieki apstiprinājuši daudzkārtēju apgrozījuma pieaugumu aizritējušajās brīvdienās.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Uz Igaunijas un Latvijas robežas strauji pieaudzis alkotūristu skaits no Igaunijas un Somijas, raksta Igaunijas portāls ERR.

Pierobežas tirdzniecības vietu īpašnieki apstiprinājuši daudzkārtēju apgrozījuma pieaugumu aizritējušajās brīvdienās. Nodokļu inspektori nesaskata tajā problēmu un plāno turpināt transportētā alkohola apjomu pārbaudes ierastā režīmā.

Lidas alusdarītavas produkcija - Sputnik Latvija
Latvijas ražotāji aicina valdību cīnīties par alkotūristiem

"Lielākā daļa pircēju nepārsniedz pieļaujamo alkohola ievešanas apjomu. Mēs neiejaucamies vienkāršo patērētāju lietās un traucēt viņus. Mēs nodarbojamies ar tiem, kas iepērk (alkoholu – red.) sekojošai pārdošanai," — paskaidroja Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta vadošais inspektors Gunnars Keress.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, igauņu skaits, kuri speciāli braukuši uz Latviju pēc alkohola, 2017. gadā pieauga 2,5 reizes, salīdzinot ar 2016. gadu. Turklāt cilvēki mainījuši pirkumu taktiku un sākuši vaidot krājumus nākotnei, kā arī iegādāties ne tikai alkoholu, bet arī pārtikas produktus un citas preces. Kā rādījusi aptauja, katrs Igaunijas iedzīvotājs, kurš veicis pirkumus Latvijā, 2017. gadā iztērējis apmēram 725 eiro. taču cilvēki, kuri mērķtiecīgi braukuši pāri robežai pēc alkohola, gada laikā veikuši pirkumus vidēji par 1070 eiro.

Pircēju daļa, kuri speciāli braukuši uz Latviju pēc alkohola, pērn palielinājās 2,5 reizes – līdz 18% no 7%. Savukārt pats populārākais igauņu alkoholiskais dzēriens Latvijā izrādījies alus, kaut gan sākotnēji pierobežas tirdzniecība parādījās stiprā alkohola dēļ.

Ziņu lente
0