Poliklīnika komentējusi skandālu ar krievvalodīgās meitenes pieņemšanu

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasМедик в кабинете
Медик в кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poliklīnika atvainojusies sakarā ar incidentu neirologa pieņemšanas laikā, apgalvojot, ka ārstei esot daudz krieviski runājošu pacientu, un viņa vienmēr "veiksmīgi pildījusi savus profesionālos pienākumus".

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Pļavnieku poliklīnika atvainojusies par incidentu ar neirologu, kura nevēlējās veikt sešgadīgas meitenītes pieņemšanu krievu valodā. Pēc VCA apvienības pārstāves sacītā, kuras sastāvā ietilpst poliklīnika, situāciju risinās iekšējā ētikas padomē, vēsta Press.lv.

VCA administrācija jau ir informēta par skandālu un pieprasījusi ārsta rakstisko paskaidrojumu, paziņoja apvienības preses sekretāre Līga Ribkinska.

"Lūdzam piedošanu par šo incidentu. Tas radies, laikam, nesaprašanās dēļ starp māti un ārstu. Mēs izskatām šo gadījumu no medicīniskās ētikas viedokļa, taču nevis kā pamatu valodas un tautības apspriešanai," — uzsvēra administrācijā. Bērna mātes paziņojums tiks rūpīgi izpētīts, jautājumu izskatīs ētikas padomē, apgalvo poliklīnikā.

Taču klīnikā atzīmēja, ka viņiem neesot pamata apšaubīt ārsta kompetenci, viņai ir daudz dažāda vecuma pacientu, gan krievvalodīgo, gan latviešu, un viņa "vienmēr veiksmīgi pildījusi savus profesionālos pienākumus".

Tāpat slimnīcā uzsvēra, ka neuzskata par pareizu publiski apspriest ārsta un pacienta attiecības un viņu sarunas. Kad runa ir par bērna veselību, emocijas var traucēt vecākiem redzēt situāciju tā, kā to redz ārsts.

"Mūsu veselības centros mēs cienām katru pacientu, neatkarīgi no viņa nacionalitātes vai kādas citas piederības, un neatkarīgi no viņa valodas. Mūsu kompānijas darbinieki runā ar pacientiem tajā valodā, kādā labāk saprot pacients, tādējādi sniedzot kvalitatīvu medicīnisko palīdzību," — noslēgumā pateica VCA pārstāve.

Работа детской поликлиники - Sputnik Latvija
Nestāstiet te par savām tiesībām: bērnu ārste Rīgā ieteica ņemt līdzi tulku

Iepriekš Sputnik Latvija stāstīja, ka krievvalodīgās sešgadīgās meitenītes māte pasūdzējās Facebook par poliklīnikas ārstu Rīgas mikrorajonā Pļavnieki, kura nevēlējās veikt pieņemšanu krievu valodā un nav veikusi pilnvērtīgu bērna izmeklēšanu. Daktere, pēc meitenītes mātes sacītā, ieteica ņemt valsts apmaksātu tulku un "nestāstīt viņai par viņu tiesībām". Pēc sievietes sacītā, pieņemšana ilgusi ne vairāk par piecām minūtēm, četras no kurām ārste veltīja valodas jautājumiem. Turklāt meitenītes māte atzīmēja, ka bērnam ir iedzimtas veselības problēmas, taču ārste par to pat nepainteresējās.

Latvijā dzīvo apmēram 2 miljoni cilvēku, no tiem apmēram 40% ir krievvalodīgie. Republikā ir viena valsts valoda – latviešu valoda, krievu valodai ir svešvalodas statuss.

Ziņu lente
0