Politika

No "Vienotības" aizbēdzis deputāts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš pametis partiju "Vienotība" politiķis Anrijs Matīss, tagad atvadījies no visa šī politiskā spēka frakcijas.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Latvijas tieslietu ministra Dzintara Rasnača (Nacionālā apvienība) demisijas jautājums kļuvis par iemeslu tam, ka politiķis Anrijs Matīss pametis Frakciju "Vienotība", raksta Mixnews.lv.

Jau ziņots, ka Saeimā tika iesniegts projekts par Tieslietu ministrijas vadītāja Rasnača demisiju. Iesniegumu par neuzticības izteikšanu ministram parakstīja 16 deputāti no opozīcijas partijām "Saskaņa" un "No sirds Latvijai", kas arī ārpusfrakciju deputāti, ieskaitot Romānu Mežecki. Nepieciešamais parakstu skaits ir savākts, tāpēc Saeimai būs jāizskata šīs priekšlikums.

Ventspis mērs Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Lemberga viedoklis par Ušakova un Brigmaņa partiju koalīciju

Lieta tāda, ka pēc maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības, Saeimas deputātiem radušās pretenzijas pret tieslietu ministru. Rasnača demisijas pieprasījuma anotācijā tika minēts, ka viņš vāji vai vispār neveic Maksātnespējas administrācijas uzraudzību, turklāt netiek kontrolēta sistēmas attīstība.

"Vienotības" parlamentārā frakcija iecerējusi liegt atbalstu opozīcijai un balsot pret Rasnača demisiju, ievērojot koalīcijas līgumu.

Matīss bija viens no deputātiem, kuri uzskata, ka Tieslietu ministrijas vadītājam tomēr jāpamet amats. Šī iemesla dēļ Matīss nolēma, ka viņam pašam jāizstājas no "Vienotības" frakcijas. Deputāts uzsvēra, ka tas noticis pēc viņa paša vēlēšanās.

"Es pats uzrakstīju iesniegumu", — viņš teica.

Jūnija sākumā partiju "Vienotība" pametis Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks. Viņš pievienojies apvienībai "Attīstībai / Par!".

Житель города Риги на одном из избирательных участков во время голосования на парламентских выборах в Латвии. - Sputnik Latvija
Politika
Aģitācija par simtiem tūkstošiem eiro: Latvijā sākusies priekšvēlēšanu cīņa
Pabriks norādīja, ka tas bija grūts lēmums, taču skaidroja, ka veco politiķu laiki ir pagājuši, bet "Vienotība" joprojām nespēj ar to samierināties, un tas būtiski ietekmē partijas lēmumus.

"Vienotība" parādā nepalika un sakarā ar Pabrika aiziešanu publicēja paziņojumu medijiem ar nosaukumu "Pašlabuma meklētāju laikam Latvijas politikā ir jābeidzas". "Vienotības" valdes priekšsēdētājs paziņojumā norādīja, ka Pabriks vairāk nekā divus gadus nav piedalījies partijas darbā un viņa aiziešana nevienam pārsteigumu nesagādāja.    

Ziņu lente
0