"Liekulība un bailes": Lietuvā asi kritizē Gribauskaites runu Seimā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par vienu no galvenajiem prezidentes uzstāšanās tematiem parlamentā kļuva korupcijas apkarošana.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Lietuvas politiķi neviennozīmīgi reaģēja uz republikas prezidentes Daļas Gribauskaites paziņojumiem, kurus viņa izteica iepriekš gada paziņojuma laikā Seimā par lietu kārtību iekšpolitikā un ārpolitikā, vēsta Sputnik Lietuva.

Tā, piemēram, Eiroparlamenta deputāts Valentīns Mazuronis, kurš iepriekš nolēmis balotēties Lietuvas prezidenta amatam kā pašpieteicējs, atzīmēja savā Facebook lapā, ka Gribauskaites ziņojums ir pārpildīts ar dubultstandartiem un satur apsūdzības pret visiem un sevis slavēšanu, kā arī attaisnošanu.

Pēc eirodeputāta domām, prezidentes paziņojumā bijis daudz abstraktu domu, taču viņa nepateica galveno. Tālāk Mazuronis minēja notiekošā sarakstu Lietuvā pēdējo gadu laikā, par ko prezidente noklusēja.

Pēc Mazuroņa apgalvotā, totāla baiļu, vajāšanas atmosfēra, rupji cilvēktiesību pārkāpumi, liekulība, intrigas, kā arī tiesībsargājošās iestādes un specdienesti, kuri tiek izmantoti pagrīdes spēlēm, — "tāda ir Lietuvas valsts ikdienas dzīve, kuru radījusi un kuru deviņus gadus vada Lietuvas Republikas prezidente Daļa Gribauskaite".

Par vienu no galvenajiem prezidentes uzstāšanās tematiem parlamentā kļuva korupcijas apkarošana. Pēc prezidentes sacītā, pēdējās biznesa ietekmes izmeklēšanas politikā atklājuši "neredzētu Lietuvu", kurā "cinisks aprēķins aizmiglo visu".

Gribauskaites uzstāšanās notika pēc tam, kad Seims apstiprināja izmeklēšanas rezultātus, kuru veica Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komiteja, kurā minēts arī MG Baltic koncerns.

Pati Gribauskaite pavasarī nonāca skandāla uzmanības centrā sakarā ar sarakstīšanos ar bijušo "Liberāļu kustības" līderi Eliģiju Masūli, kurš minēts politiskās korumpētības lietā. Viņu apsūdz kukuļņemšanā no MG Baltics koncerna.    

Ziņu lente
0