Lietotu "ātrās palīdzības" mašīnu lieta nodota tiesai

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина скорой помощи
Машина скорой помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāju Armandu Ploriņu apsūdz zaudējumu nodarīšanā valsts budžetam 1,2 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Bijušā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa lieta sakarā ar apsūdzību dienesta noziegumos iesniegta Rīgas rajona tiesā, vēsta LTV7.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas "ātrie" ir spiesti pieņemt darbā cilvēkus bez diplomiem

Izmeklēšanas gaitā izrādījies, ka ātrās palīdzības dienesta noslēgtais līgums par mašīnu nodrošināšanu bijis izdevīgs privātfirmai "Rīgas sanitārā transporta autobāze", kura nodrošināja NMPD ar automobiļiem no 2010. līdz 2015. gadam. Par lietotām mašīnām valsts maksājusi kā par jaunām.

Izmeklēšanu uzsāka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Lieta pret "Rīgas sanitārā transporta autobāzes" īpašnieku izvirzīta atsevišķā tiesas procesā, kurā KNAB turpina veikt izmeklēšanu. Lieta pret vēl vienu pārkāpuma dalībnieku – NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāju Semjonu Štrihu – tika slēgta sakarā ar aizdomās turamā nāvi.

Ploriņam izvirzīta apsūdzība saskaņā ar trim Krimināllikuma pantiem: par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, kura izraisījusi smagas sekas, un par valsts amatpersonas pienākumu neizpildi.

Prokuratūra uzskata, ka valsts budžetam radīti zaudējumi 1,2 miljonu eiro apmērā.

Ziņu lente
0