Politika

Jauns skandāls G7 samitā: Tramps atteicies parakstīt gala komunikē

© AP Photo / German Federal GovernmentВстреча лидеров G7 2018 год
Встреча лидеров G7 2018 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps, kurš priekšlaicīgi pameta G7 samitu, nolēma neparakstīt "Lielā septītnieka" valstu tikšanās gala komunikē, paziņojot, ka viņu nelietīgi piemānījuši.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Par to prezidents Donalds Tramps uzrakstīja savā Twitter ceļā uz Singapūru, kur viņam ir jāsatiekas ar savu Dienvidkorejas kolēģi Kimu Čenunu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Euronews.

Amerikas prezidentu aizvainoja "nepatiesie", pēc viņa sacītā, Kanādas premjera Trudo izteicieni gala preses konferencē. Turklāt viņa dusmas izraisīja Kanādas lielās nodevas attiecībā pret amerikāņu fermeriem, strādniekiem un kompānijām.

"Ņemot vērā Džastina nepatiesos paziņojumus viņa preses konferencē un faktu, ka Kanāda nosaka milzīgus tarifus mūsu fermeriem, strādniekiem un uzņēmumiem, es norīkoju mūsu ASV pārstāvjiem neatbalstīt komunikē. Mēs izvērtēsim tarifu ieviešanu automobiļiem, kas pārpludina ASV tirgu," — uzrakstīja Tramps.

Samitā Donalds Tramps piedāvāja vienoties par beznodevu zonu "Lielā septītnieka" valstu apvienības ietvaros. Pēc Trampa sacītā, amerikāņu muitas nodevas kļuva par atbildi Kanādas nodokļu nodevām "270% apmērā piena produkcijai, kas tiek piegādāta no ASV".

"Kanādas premjers Trudo mūsu tikšanās reižu laikā G7 samitā bija kluss un rāms, toties pēc tam preses konferencē kad es biju aizbraucis, paziņoja, ka "Amerikas nodevas zināmā mērā ir aizvainojošas" un ka viņš "neļaus sevi abižot". Tas ir ļoti negodīgi un vāji. Mūsu nodevas ir atbilde uz viņa nodevām 270% apmērā piena produkcijai," — piebilda ASV prezidents.

Gala preses konferencē Trudo paziņoja, ka sarunā ar Trampu viņš norādīja uz to, ka amerikāņu tarifu ieviešana tēraudam un alumīnijam neveicinās Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības vienošanās NAFTA pārskatīšanu. "No 1. jūlija mēs pārliecināti turpināsim īstenot atbildes tarifu plānu, kuri būs vienādi tiem, kurus amerikāņi netaisnīgi piemērojuši attiecībā pret mums," pateica viņš.

Ziņu lente
0