Politika

Latvijā būs ļauts aģitēt krievu valodā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāmo Saeimas vēlēšanu priekšvēlēšanu kampaņa pieļaujama ne tikai latviešu valodā, nolēmusi parlamenta komisija.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija noraidījusi Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumus, kuri paredz, ka to ļauts organizēt tikai latviešu valodā, informēja Baltic Course.

Grozījumu projektu Saeimā iesniedza Nacionālās apvienības deputāti. Koalīcijā nebija vienprātības šajā jautājumā: "Vienotība" piedāvāja atbalstīt grozījumus, Zaļo un zemnieku savienības attieksme pret tiem bija skeptiska. Tiesa, ZZS frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze atbalstīja grozījumus — viņš skaidroja, ka krievu valodas slikto zināšanu dēļ viņam esot grūti cīnīties par vēlētājiem.

Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Politika
Jānis Urbanovičs: Latvijas premjerministrs nespēj atteikt provokatoriem

Saeimas komisijas sēdē Aleksandrs Kiršteins (Nacionālais bloks) paziņoja, ka tamlīdzīgi grozījumi nenozīmējot diskrimināciju, jo aktīviem pilsoņiem nevarot rasties problēmas ar valsts valodas lietojumu.

Komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs iebilda, ka mazākumtautībām ir vajadzīgas tiesības ne tikai paust savu viedokli, bet arī saņemt informāciju pieejamā valodā.

Par likumprojekta noraidīšanu izteicās arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes valdes locekle Gunta Līdaka, kura pastāstīja par satraukumu mediju un reklāmas tirgū. Viņa norādīja, ka priekšvēlēšanu aģitācija tikai latviešu valodā neatbilst citiem normatīvajiem aktiem, kuri regulē mediju darbu. Turklāt jau parakstīti līgumi par priekšvēlēšanu aģitācijas saturu, tāpēc piedāvātie grozījumi ir pamatīgi nokavējušies.     

Ziņu lente
0