Francijas prezidents salīdzinājis sarunu ar Trampu ar cīsiņu recepti

© Sputnik / Irina KalachnikovaFrancijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Emanuels Makrons uzskata, ka cilvēkiem nebūs interesanti noklausīties Francijas un ASV vadītāju tikšanās nianses.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons nolēmis neatklāt informāciju par viņa pārrunām ar ASV vadītāju Donaldu Trampu aizvadītajā nedēļā. Viņš minēja citātu, ko piedēvē Vācijas pirmajam kancleram Oto fon Bismarkam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Ouest France.

"Es nekad neatklāju, kas noticis aiz slēgtām durvīm, jo, kā teica Bismarks, ja atklāt cilvēkiem cīsiņu recepti, neesmu pārliecināts, vai viņi tos vēl ēdīs," — atzīmēja Francijas prezidents.

Сталелитейное производство в Китае - Sputnik Latvija
Politika
Vienošanās nav panākta: ASV noteica nodevas tērauda un alumīnija importam

Makrons atzīmēja, ka saruna ar ASV prezidentu bijusi atklāta, informēja Ouest France

Iepriekš ASV telekanāls CNN, atsaucoties uz savu informācijas avotu, ziņoja, ka abu prezidentu saruna bijusi "šausmīga". Arī telekanāls BFMTV stāstīja, ka Makrons nosaucis par nelikumīgām Trampa nodevas tērauda un alumīnija importam un atzīmējis, ka šis pasākums ir kļūdains.

Maija nogalē Vašingtona ieviesa nodevas 25% un 10% apmērā par tērauda un alumīnija ievešanu ASV gandrīz no visām pasaules valstīm, tostarpo arī no ASV partneriem — ES valstīm un Kanādas. Brisele ilgstoši apspriedās ar ASV, taču šīs pārrunas izrādījās neauglīgas.    

Ziņu lente
0