Vācijas tiesa noraida ekologu sūdzību par "Ziemeļu straumi 2"

© © Nord Stream 2Трубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek atzīmēts, ka, pieņemot šādu lēmumu, tiesa balstījusies uz interešu līdzsvara ievērošanu.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Greifsvaldes Augstākā administratīvā tiesa (Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālā zeme) noraidījusi Vācijas Dabas aizsardzības savienības sūdzību par Štrālzundes pilsētas kalnu iestādes lēmumu, kas atbalstīja gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību un ekspluatāciju VFR teritoriālajos ūdeņos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz tiesas preses paziņojumu.

Ziemeļu straume 2 - Sputnik Latvija
Ukraina lūgta pārtraukt pārmetumus Vācijai par "Ziemeļu straumi 2"

Greifsvaldes tiesa saņēma ekologu sūdzību 5. martā.

"Mēklenburgas-Priekšpomerānijas zemes Augstākā administratīvā tiesa vakardienas lēmumā noraidīja Vācijas Dabas aizsardzības savienības prasību, kura, tostarp, tika virzīta pret gāzesvada Nord Stream 2 celtniecības un ekspluatācija plāna apstiprināšanu," — tiek ziņots dokumentā.

Tiek atzīmēts, ka, pieņemot šādu lēmumu, tiesa balstījusies uz interešu līdzsvara ievērošanu. Tiesa nonākusi pie secinājuma, ka sabiedrības ieinteresētība steidzamā gāzesvada celtniecība un ekspluatācijas uzsākšanā ar mērķi nodrošināt nākotnē piegāžu drošību un efektivitāti ir prioritārāka, salīdzinot ar ekologu interesēm.

Politiski motivētas prasības

Nacionālās enerģētiskās drošības fonda vadošais analītiķis Igors Juškovs komentēja tiesnešu lēmumu, atzīmējot, ka ekologiem jau no paša sākuma bija maz iespēju.

"Rodas jautājums: ja pirmā "Ziemeļu straume" strādā jau daudzus gadus, apkārtējai videi nekaitē, un blakus ieliek tādu pašu cauruli, tad kādēļ tai būtu jākaitē ekoloģijai? Skaidrs, ka visi šie riski ir politiski motivēti," — paziņoja viņš.

Juškovs atgādināja, ka speciālisti veikuši visiespējamākos pētījumus, un apstrīdēt šos rezultātus – nozīmē apšaubīt vācu atbildīgo iestāžu kompetences.

Ziņu lente
0