"Vai sāksies baravikas ap Līgo dienu?": Latvijas iedzīvotāji palielījušies par agro ražu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraksturīgi karstais pavasaris novedis pie tā, ka Latvijas iedzīvotāju dārzos jau vāc dārzeņu ražu.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji brīnās un lielās ar netipiski agro sezonas dārzeņu ražu.

"Nav tā kā mazliet par agru?" — dalās ar Twitter lietotājiem latviešu rakstniece Dace Rukšāne un papildina savu publikāciju ar zaļa tomāta un nobrieduša gurķa fotogrāfiju.

"Mamma solīja tomātus uz jāņiem. OMFG," — brīnās Mārtiņš Vanags.

"Es ceru, ka ap to laiku sāksies baravikas…" saka Dace Rukšāne.

"Būs garš rudens," — sniedz savu prognozi Jānis Bērziņš.

 

Savukārt Dace Stūre palielījās ar saviem dārza panākumiem.

"Man šādi izskatījās 17.maijā (siltumnīca neapkurināma), tagad podiņi vienkārši stāv ārā uz galda. Gurķus arī jau ēdam. Man patīk, ka tik ātri var tikt pie tiem gardumiem:)," — padalījās ar tomātu fotogrāfiju Dace Stūre.

"Gadu simteņiem latvieši bēdājušies, ka viņiem īsa vasara, un ražu nākas novākt rudens lietavās, kamēr siltajās zemēs pagūst izaugt vai 2 ražas ik gadu. Bet, kad nu Dievs beidzot uzklausījis mūsu lūgšanas, tad vienmēr atrodas kāds, kurš saka: "Eu, nav tā kā mazliet par agru?"," — ar sarkasmu atzīmēja @MartasTante.

"Viss kārtībā,- man arī gurķi un tomāti tādā pašā "attīstības stadijā". Par klimata izmaiņām (neprognozējamību) mūs brīdināja jau sen," — mierina lietotājus kāds @ainarsbr11.

Atgādināsim, ka šogad Latvijā bija netipiski karsts un sauss pavasaris, tādēļ jau ilgu laiku saglabājas brīdinājums par paaugstinātu ugunsgrēka bīstamību mežos, turklāt Rīgu okupējušas ievu tīklkodes.

Saskaņā ar sinoptiķu datiem, šogad maijs bijis par 4 grādiem siltāks par normu un pat siltāks par jūnija normu.

Šī gada maijs kļuvis par siltāko un sausāko visā novērojumu vēsturē, kopš 1924. gada, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Ziņu lente
0