Lietuva pirmo reizi iegādājusies graudus Krasnojarskas novadā

© Sputnik / Sergey MelkonovПшеничное поле
Пшеничное поле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms graudu partijas nosūtīšanas veikti visi nepieciešamie pasākumi ar mērķi ievērot Lietuvas fitosanitārās prasības, tostarp arī kviešu graudu laboratorijas ekspertīze.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Maijā uz Lietuvu no Krasnojarskas novada nosūtīta pirmā pārtikas kviešu partija 1,55 tūkstošu tonnu apjomā, liecina informācija Krievijas lauksaimniecības preču kontroles organizācijas vietnē.

Pirms graudu partijas nosūtīšanas Rosseļhoznadzor veica visus nepieciešamos pasākumus saskaņā ar Lietuvas fitosanitārajām prasībām, tostarp veikta arī kviešu graudu laboratorijas ekspertīze. Visa produkcija, kam nepieciešama karantīna, atbilda pasūtītāja prasībām, un eksportētā kviešu partija ir pieņemta.

Уборка урожая зерновых. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas graudus izbaros lopiem

"2018. gada maijā no Krasnojarskas novada pirmo reizi tika nosūtīta pārtikas kviešu partija uz Lietuvas Republiku. Partijas apjoms sastādīja 1550,7 tonnas (26 vagoni)," – teikts paziņojumā.

Organizācija atzīmēja, ka 2018. gada piecu mēnešu laikā graudu piegādes apjoms no Krasnojarskas novada eksportam pārsniedzis 121 tūkst. tonnu. Galvenie graudu eksportētāji no Krasnojarskas novada ir Mongolija un Ķīna. Vērojama ne tikai nosūtītās produkcijas apjomu palielināšanās – paplašinās Krasnojarskas novada teritorijā audzēto graudu starptautiskās piegādes ģeogrāfija.

Iepriekš vēstīts, ka martā Latvija iegādājās Penzas apgabalā vairāk nekā 8,5 tūkstošus tonnu kviešu, 4,5 tūkstošus ktonnu linsēklu, kā arī gandrīz pusmiljonu tonnu saulespuķu sēnalu.

Ziņu lente
0