Viedoklis

"Vācu monstrs" pret Krieviju. Vācija atjauno vērmahta tradīcijas?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir jāatgriež dzīvē Pirmā pasaules kara laiku tanks, lai savaldītu Krieviju, raksta vācu mediji un atgādina par Hitleru un pagātnes kariem. Taču viņi acīmredzot neņem vērā galveno.

Vācijas mediji stāsta par tanka Leopard 2 "atgriešanu dzīvē" modifikācijā A7V, lai savaldītu Krieviju. Pie tam grūti neievērot, ka jaunās mašīnas tiks sauktas tāpat kā "vācu monstrs" — tanks A7V, kurš piedalījās Pirmajā pasaules karā, atzīmēja radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Ideja tās autoriem šķiet acīmredzama, jo "tanki uz visiem laikiem ir mainījuši karu". Paskat, cik tālu ar tiem aizgāja arī Hitlers Otrā pasaules kara pirmajos gados, kad "Tīģeri" un "Panteras" tika uzskatīti par vērmahta bīstamāko ieroci, vēsta izdevums Die Welt.

Militārās mācības Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ceļi, ceļi, kas tie ceļi. ES pārvērtīs savas šosejas par kara taku

Tā lūk, nemanāmi laika ritējums dzēš atmiņas par Otrā pasaules kara baismīgajiem notikumiem, un vācieši jau var vienkārši abstrahēties un mierīgi vērtēt, kādus panākumus guvis tas, kurš teju nav iznīcinājis visu pasauli. Taču, ja esat gatavi sākt tāpat kā Hitlers, esiet gatavi tāpat arī beigt. Galu galā kļūdas jūs pieļaujat tādas pašas kā viņš — gatavojaties "karot" ar Krieviju.

Kamēr Angela Merkele Sočos sarunājās ar Vladimiru Putinu, vācu eksperti gremzās par to, ka Vācija velti nomierinājusies, kad sabrukusi PSRS, un nodomājusi, ka tanki ir pagātnes palieka, bet tagad, pēc viņu domām, kad attiecības ar Maskavu bojājas, atkal rodas vajadzība pēc tamlīdzīgas tehnikas. Re, piemēram, Baltijā vācu tanki jau stāv gatavībā, kaut ko gaida un nekādi nevar sagaidīt.

No jauna priekšplānā iznākušo tanku labad Eiropā iecerēts pārveidot gandrīz visu infrastruktūru. "Leoparda" atdzimšanas piekritēji raksta, ka ir jāpārbūvē ceļi, lai tehniku būtu iespējams pārvietot ātrāk. Droši vien šī iecere iekļauta lielajā projektā, kas iepriekš ierosināts, lai Eiropā varētu brīvi pārvietoties NATO tehnika, kas pagaidām vietumis izbraukt nevar.

Interesanti gan: cik ātri vajag pārvietoties tankam, lai arī atjaunotam, tādam, ar kuru varētu lepoties Hitlers, lai izcīnītu uzvaru iespējamā mūsdienu karā, ņemot vērā to, ka patlaban visa pasaule visvairāk bīstas no kodolieroču pielietojuma. Principā, laikā, kamēr "vācu monstrs" spiežas cauri Baltijas pilsētu ieliņām, var paspēt palaist simtiem raķešu, nosūtīt pretī desmitiem iznīcinātāju un neskaitāmas reizes nospiest sarkano pogu.

Militārajās mācībās Vācijā - Sputnik Latvija
Kas nāks ar šķēpu: vācu mediji brīdina Bundesvēru par uzbrukšanu Krievijai

Skaidrs, ka neviens pēc tā neilgojas. Taču vai vācu ekspertiem nevajadzētu aptvert, ka "tanki Krievijas savaldīšanai" ir mazliet dīvains formulējums. Vai tad viņi patiešām ne reizi nav redzējuši mūsu Uzvaras parādi?

NATO spēku Eiropā bijušais komandieris, amerikāņu ģenerālis Filips Brīdlovs, acīmredzami tīri labi informēts par Krievijas spēku, varētu viņiem šo to pateikt priekšā.

Pēc viņa domām, neviens Ziemeļatlantijas alianses ģenerālis, pamodies no rīta, nekliegs, ka ir gatavs karot ar Krieviju. Brīdlovs tā spriež, jo Maskavas nesenajās darbībās saskatījis nepārprotamu signālu eiropiešiem: mūsu raķetes no Kaspijas jūras aizlido līdz Sīrijai, vajadzības gadījumā sasniegs arī jūs.

Gribētos ticēt, ka vajadzība neradīsies un vācu militārpersonas necentīsies attiecībās ar Maskavu līdzināties Hitleram kā gadījumā ar tanku.

© RIA NovostiРоссия против НАТО: чьё оружие сильнее
Россия против НАТО: чьё оружие сильнее - Sputnik Latvija
Россия против НАТО: чьё оружие сильнее

Ziņu lente
0