Sīrija atzinusi Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasAbhāzijas Republikas karogs
Abhāzijas Republikas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Damaskas lēmumu atzīt Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību atbalstīja Krievija. Gruzijas valdība paudusi sašutumu un paziņojusi, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Sīriju.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. 29. maijā Sīrija paziņojusi, ka atzīst Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību, vēsta Sputnik Igaunija. Komentējot šo notikumu radio Sputnik ēterā, politisko zinātņu  doktors Aleksandrs Gusevs uzsvēra tā lielo nozīmi un norādīja, ka Damaskas darbības pilnībā iekļaujas starptautisko tiesību normās un ANO Statūtu nolikumos.

"Abhāzijas un Dienvidosetijas atzīšana no Sīrijas puses ir absolūti pareiza, loģiska un konstruktīva," — atzīmēja Gusevs un piebilda, ka Krievija šo soli var apsveikt.

Pēc Mūsdienu valsts attīstības institūta direktora Dmitrija Soloņņikova domām, šajā situācijā Sīrija īsteno konsekventu ārpolitiku. Kā Maskavas sabiedrotā Damaska atbalsta tās viedokli ārpolitikā.

"Domāju, Sīrijai tas ir viens no akmeņiem stabilā Sīrijas un Krievijas ilgtemiņa attiecību fundamentā," — atzīmēja Soloņņikovs intervijā RT. Pēc viņa domām, Damaskas piemēram varētu sekot citas valstis.

Abhāzijai un Dienvidosetijai tas nozīmē  sadarbības aktivizēšanos ar Damasku vēstniecību līmenī visās starpvalstu attiecību jomās.

Tāpēc, ka pietiek

Komentējot Sīrijas lēmumu atzīt Abhāzijas un Dienvidosetijas suverenitāti, Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana savā kanālā Telegram atzīmēja, ka Krievijai vajadzētu glābt tikai tās valstis, kas:

  • atzīst Krimas piederību Krievijai;
  • atzīst visu, ko atzīst Krievija;
  • nosoda un neatbalsta pret Krieviju vērstās sankcijas.

Pēc Simoņanas domām, tās ir minimālās prasības valstīm, kas var cerēt uz Krievijas palīdzību. "Tāpēc, ka pietiek," — uzsvēra Sputnik un RT galvenā redaktore.

Starptautiskais atbalsts pieaug

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka Sīrija ir piektā ANO valsts, kas atzinusi  Abhāzijas un Dienvidosetijas suverenitāti. Puses paudušas vēlmi ievērot starptautisko tiesību pamatprincipus un nodomu veidot diplomātiskās attiecības vēstniecību līmenī.

Gruzija reaģēja uz Damaskas lēmumu ar paziņojumu par diplomātisko attiecību saraušanu ar Sīriju un aicināja starptautisko sabiedrību izvērtēt Sīrijas valdības darbības, raksta Sputnik Gruzija. Iepriekš Abhāzijas un Dienvidosetijas suverenitāti atzina Krievija, Nikaragva, Venecuēla un Nauru.    

Ziņu lente
0