"SVF mūs pasūtīja": Valūtas fonds atteicās piekāpties Kijevai

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasAugstākā Rada
Augstākā Rada - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varas iestāžu un starptautiskās struktūras esošā strīda galvenais priekšmets ir likumprojekts par Antikorupcijas tiesu.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Starptautiskais valūtas fonds (SVF) atteicies no kompromisa Ukrainas Antikorupcijas tiesas likumprojekta jautājumā un draud pārtraukt finanšu palīdzības sniegšanu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz izdevumu "Apostrof" un tā informācijas avotiem.

Ukrainas varas iestāžu nesaskaņu dēļ ar SVF un Venēcijas komisiju, likumprojektu nevar sagatavot otrajam lasījumam. Fonds uzstāj uz tā, lai izšķirošais vārds tiesnešu kandidātu apstiprināšanā paliktu starptautiskās ekspertu padomes ziņā. Augstākā Rada paziņo, ka ar to jānodarbojas Augstākajai tiesnešu kvalifikācijas komisijai (ATKK), savukārt atsevišķas SVF prasības ir pretrunā ar Ukrainas Konstitūciju.

Падение доллара - Sputnik Latvija
SVF pareģo jaunu pasaules ekonomisko krīzi

"SVF mūs pasūtīja. Viņi pateica: vai nu mēs pieņem viņu variantu, vai arī nekā. Vairs viņi nevēlas neko apspriest," raksta "Apostrof" ar atsauci uz informācija avotu, kurš ir pārrunu gaitas lietu kursā.

Turklāt uz strīdu fona par antikorupcijas tiesu Kijevā norisinās spēles "zem paklāja". Bez kārtējā pārskaitījuma Ukrianai varētu draudēt defolts, kuram prezidenta Petro Porošenko administrācija esot gatava.

Kā raksta izdevums, Porošenko "tas ir izdevīgi, lai iegāztu premjeru [Vladimiru] Groismanu". Taču pats Ministru Kabineta vadītājs uzskata, ka viņa politiskā nākotne ir atkarīga no likuma pieņemšanas par Antikorupcijas tiesu, un "pilnībā piekrīt visām SVF prasībām".    

Ziņu lente
0