ECT paziņos spriedumu lietā par CIP slepeno cietumu Lietuvā 31. maijā

CC0 / pixabay / Cietums
Cietums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gadā Lietuvas varas iestādes paziņoja Eiropas tiesā, ka nekāda slepena CIP cietuma republikas teritorijā neesot bijis.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) jaunnedēļ paziņos savu lēmumu lietā par Lietuvā iespējamo slepeno CIP cietumu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz iestādes prese paziņojumu.

Saskaņā ar Hāgas Starptautiskās tiesas prokurora Fatu Bensudas ziņojumu, CIP slepenais cietums varēja atrasties Antaviļu ciematā, kur no 2004. līdz 2006. gadam, iespējams, turējuši gūstā Al Qaeda locekļus.

NATO karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu iedzīvotāji maksā par NATO bruņoto okupantu cūcībām

Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komiteja paziņoja, ka bija cietuma esamības pazīmes, taču, vai tajā bija ieslodzītie, tā arī palika nezināms, tostarp, tādēļ, ka ASV atteicās sniegt informāciju šajā jautājumā.

Terorismā apsūdzētais Saūda Arābijas pilsonis Abu Zubaida vērsās ar prasību ECT, kurā pastāstīja par necilvēcīgiem uzturēšanas apstākļiem un spīdzināšanu CIP slepenajā cietumā Lietuvā.

2016. gadā Baltijas republika uzstājās tiesā, kur paziņoja, ka valsts teritorijā neesot nekāda Amerikas specdienestu slepenā cietuma. Pēc Lietuvas ierēdņu sacītā, pirms desmit gadiem ASV ieveda valstī sakaru aprīkojumus, nevis ieslodzītos.

ECT lēmums tiks paziņots 31. maijā atklātā sēdē Strasbūrā.    

Ziņu lente
0