Taksistus pieķer nodokļu krāpniecībā: policija atklājusi pusmiljons eiro vērtu afēru

© Sputnik / Mikhail Kutuzov / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar aizdomām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas policijas darbinieki Rīgā aizturējuši sešus cilvēkus – taksometru kompānijas darbiniekus.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Saskaņā ar policijas datiem, aizdomās turamie laika posmā no 2015. gada novembra līdz šī gada aprīlim nodarbojušies ar taksometru pakalpojumu kompānijas patieso ienākumu slēpšanu. Valsts budžets nesaņēma 570 tūkstošus eiro, uzskata izmeklētāji.

Aizdomās turamie, seši cilvēki, tika aizturēti šī gada aprīlī. Kā noskaidroja izmeklētāji, biznesa vajadzībām viņi izmantojuši 50 automašīnas, kas strādāja kā taksometri, taču reālo darījumu dati grāmatvedības dokumentos netika atspoguļoti.

Saskaņā ar provizoriskajiem izmeklēšanas datiem reālie uzņēmuma apgrozījuma dati tika samazināti apmēram astoņas reizes. Šīs noziedzīgās mahinācijas īstenošanā tika iesaistītas vienlaikus vairāki uzņēmumi.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Taxify pastāstīja, kā taksisti māna ārzemniekus lidostā "Rīga"

Kratīšanas laikā, kuras tika veiktas uzņēmuma struktūrnodaļās, kā arī aizdomās turamo dzīvesvietās, tika konfiscēta grāmatvedības dokumentācija un elektroniskie datu nesēji. Šobrīd aizturētiem piemērots aizdomās turamo statuss, vienlaikus viņiem noteikts drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Sakarā ar notikušā faktu uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 217. pantu – grāmatvedības dokumentu viltošana alkatīgos mērķos. Ja aizdomās turamo vaina tiks pierādīta, tad viņiem varētu draudēt brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbi vai naudas sods. Izmeklēšana turpinās.

Ziņu lente
0