Sīrijā atrastas kaujinieku noliktavas ar NATO valstu ieročiem

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasISIS kaujinieks
ISIS kaujinieks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No kaujiniekiem atbrīvotajās teritorijās karavīri atraduši ieroču noliktavas, pagrīdes spridzekļu cehus, pazemes tuneļus, kuros iekārtoti medicīniskie kompleksi un kameras ķīlnieku aizturēšanai.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Krievijas Naidīgo pušu samierināšanas centra pārstāvji un Sīrijas karavīri atraduši noliktavas ar NATO dalībvalstīs ražotiem ieročiem. Tās atrodas no kaujiniekiem atbrīvotajos Homsas provinces austrumu rajonos, vēsta RIA Novosti.

"Mēs atrodamies apdzīvotajā vietā Zaa-Faran, Homsas provincē, teroristiskā grupējuma "An Nusra" kontroles un novērošanas punktā. Šeit jūs varat ieraudzīt lielu skaitu gāzmasku, ārvalstīs ražotus ieročus, piemēram, vadāmās prettanku raķetes "Тоу 2", — pastāstīja Centra pārstāvis pulkvedis Andrejs Ņekipelovs.

Putins un Asads Sočos - Sputnik Latvija
Video
Putins un Asads Sočos: Sīrijā pienācis politiskās aktivizācijas laiks

"Toy 2" ir amerikāņu vadāmā prettanku raķete, ko ASV armija sāka izmantot 70. gados. Kopš tā laika raķete vairākkārt modernizēta. Tas ir viens no pasaulē visvairāk izplatītajiem prettanku raķešu kompleksiem.

Tāpat  no kaujiniekiem atbrīvotajās teritorijās karavīri atraduši pagrīdes spridzekļu cehus, pazemes tuneļus, kuros iekārtoti medicīniskie kompleksi un kameras ķīlnieku aizturēšanai. Sapieri turpina mīnu likvidāciju apdzīvotajās vietās.

Aprīlī Dumeiras pilsētā uz ziemeļaustrumiem no Damaskas Sīrijas armija konfiscēja islāmiskajam grupējumam "Džeiš al islam" piederošos ieročus — vairāk nekā desmit tūkstošus vienību, kuru starpā lielākā daļa bija ražoti NATO valstīs. Iepriekš valdības bruņotie spēki konstatēja Austrumgutā hloru un dūmu granātas, kas ražotas Vācijā un Lielbritānijā.    

Ziņu lente
0