Neviens neaizbēga: Princis Harijs un Megana Mārkla tagad ir vīrs un sieva

© REUTERS / Damir SagoljBritu princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Markla
Britu princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Markla - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Princis Harijs un Megana Markla salaulājās Vindzoras pils kapelā Lielbritānijā un pārtapa Saseksas hercogā un hercogienē.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Britu princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Mārkla salaulājās Vindzoras pils Svētā Georga kapelā, Lielbritānijā. Savukārt karaliene Elizabete II piešķīra laulātajam pārim Saseksas hercoga un hercogienes titulus, vēsta RIA Novosti.

Ceremonijā atradās karaliskās ģimenes locekļi, tuvi pāra draugi un daudzi viesi.

​Par prinča Harija vedējtēvu kļuva viņa vecākais brālis princis Viljams. Līgavu pie altāra veda princis Čarlzs, kuru Megana palūdza kļūt par vedējtēvu. Dieva svētību jaunlaulātajiem sniedza Kenterberijas arhibīskaps. Kāzu ceremonijā piedalījās vairāki priesteri.

Viens no priesteriem ir Čikāgas Bīskapa baznīcas galvenais bīskaps Maikls Karijs, kuru princis Harijs ar līgavu speciāli uzaicināja, lai viņš izlasītu sprediķi, pat prata nedaudz izklaidēt viesus. Sprediķi viņš lasīja nedaudz dīvainā manierē: emocionāli vicināja rokas, griezās ar visu ķermeni dažādās pusēs, kliedza un grozīja acis. Neskatoties uz to, tas netraucēja notikt laulības ceremonijai.

Princis Harijs bija pils kavalērijas melnajā militārajā formastērpā, savukārt līgava izvēlējās laulībām baltu kleitu no Givenchy ar atvērtiem pleciem un garu plīvuru.

​Pēc ceremonijas Saseksas hercogs un hercogiene sēdās atvērtā karietē, lai izbrauktu cauri pilsētas centram. Pēc tam laulātais pāris devās uz pieņemšanu 600 viesiem Vindzoras pils Svētā Georga zālē.

Savukārt vakarā Velsas princis sarīkoja vakariņas jaunlaulātajiem, viņu tuvākajiem radiniekiem un draugiem netālu esošajā Frogmora mājā.

​Princis Harijs ir jaunākais Velsas prinča Čārlza dēls un karalienes Elizabetes II mazdēls. Troņa mantošanas rindā viņš ieņem sesto vietu — aiz tēva, prinča Viljama un trīs viņa bērniem.

Amerikāņu aktrise Megana Mārkla visplašāk pazīstama, pateicoties dalībai seriālā "Ģēnijs uzvalkā". Viņai ir nestandarta biogrāfija topošajai karaliskās ģimenes loceklei: viņas tēvs ir afroamerikānis, viņi pati jau ir šķīrusies. Tas viss izraisīja pret viņu paaugstinātu un ne vienmēr labvēlīgu mediju un sociālo tīklu uzmanību, tostarp, avīze Sun publicēja ļoti atklāta rakstura kadrus no seriāla "Ģēniji uzvalkos" ar viņas dalību, paziņojot, ka tie paņemti no populāras pornogrāfijas mājas lapas. Princim nācās vērsties pie preses ar oficiālu lūgumu likt Meganai mieru.

​Par prinča Harija saderināšanos ar aktrisi Marklu tika paziņots 2017. gada novembrī. Jau toreiz kļuva zināms, ka pēc kāzām jaunlaulātie dzīvos Kensingtonas pilī, kura šobrīd ir vairāku karaliskās ģimenes locekļu oficiālā rezidence, tostarp, Kembridžas hercoga un hercogienes — Harija brāļa, prinča Viljama, un viņa sievas Keitas.    

Ziņu lente
0