KF Izmeklēšanas komitēja ierosināja lietu pret amerikāņu žurnālistu

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Pāriet pie mediju bankasОткрытие автомобильной части Крымского моста
Открытие автомобильной части Крымского моста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklēšana paziņoja, ka amerikāņu žurnālista materiālā "saskatāmas publisku aicinājumu pazīmes teroristiskās darbības īstenošanai Krievijas Federācijas teritorijā".

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Krievijas Izmeklēšanas Komiteja (IK) ierosināja krimināllietu pret amerikāņu žurnālistu Tomu Roganu, kurš aicinājis Kijevas varas iestādes uzspridzināt Krimas tiltu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas IK oficiālo pārstāvi Svetlanu Petrenko. Raksts tika publicēts iknedēļas izdevumā Washington Examiner.

Пролив Ла-Манш. - Sputnik Latvija
Krievija piedāvā Lielbritānijai palīdzēt uzcelt tiltu pāri Lamanšam

Tajā žurnālists nosauca tiltu pāri Kerčas šaurumam par "Ukrainas, kā nācijas aizvainojumu". Tāpat Rogans ieteica varas iestādēm pielietot spēku, jo, pēc viņa domām, ir acīmredzama šādas rīcības "neatliekamā morālā aktualitāte".

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem, materiālā "saskatāmas publisku aicinājumu pazīmes teroristiskās darbības īstenošanai Krievijas Federācijas teritorijā".

IK norīkoja psiholoģisko un lingvistisko ekspertīzi, kā arī tiek veikti izmeklēšanas pasākumi, lai noteiktu visus lietas apstākļus. Kā ziņo Petrenko, attiecībā pret iknedēļas interneta žurnāla Washington Examiner redaktoru notiek pirmsizmeklēšanas pārbaude.

Krievijas reakcija uz publikāciju

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca žurnālista paziņojumu par vājprātu. Pēc viņa sacītā, tā ir "kroplīga nekvalitatīvas žurnālistikas izrādīšana".

Arī Krievijas vēstniecība ASV pauda sašutumu par publikāciju Washington Examiner un atzīmēja, ka vārda brīvība nevar kalpot par attaisnojumu terorisma uzbrukuma un cilvēku slepkavošanas aicinājumiem.

Ziņu lente
0