Rinkēvičs aicina ievērot minoritāšu tiesības, tiesa, runa nav par nacionālajām minoritātēm

© AFP 2023 / KIRILL KUDRYAVTSEVМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzskata, ka Latvijai vēl daudz kas jāizdara, lai izveidotu valsti, kurā nebūtu neiecietības pret seksuālajām minoritātēm.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pievērsa uzmanību nepietiekamajai seksuālo minoritāšu tiesību ievērošanai Latvijā. Par to politiķis uzrakstīja Twitter.

"Šodien pasaule atzīmē Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, arī mums vēl ir ļoti daudz darāmā, lai veidotu valsti, kas brīva no neiecietības un ar atbilstošu tiesisko regulējumu," — uzrakstīja Rinkēvičs.

Starptautiskā homofobijas apkarošanas diena tiek svinēta 17. maijā par godu homoseksualitātes izsvītrošanai no Starptautiskās slimību klasifikācijas 1990. gada 17. maijā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Rinkēvičs kļuva par pirmo ierēdni Latvijas vēsturē, kurš atklāti paziņojis par savu netradicionālo seksuālo orientāciju. Šādu paziņojumu viņš izdarīja savā Twitter mikroblogā 2014. gada 6. novembrī.

"Mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visu veida partnerattiecībām, cīnīšos par to, zinu, ka tūliņ būs megahistērja, bet #Proudtobegay," — uzrakstīja Rinkēvičs.

Nākamajā dienā ietekmīga Amerikas avīze The Washington Post, komentējot Rinkēviča paziņojumu, nosauca to par lielu soli uz priekšu homoseksuāļu tiesību aizsardzības jomā Austrumeiropā, kur attiecībā pret šo jautājumu joprojām valda konservatīvs politisks klimats.

Avīze atzīmēja, ka ministra paziņojums Twitter vietnē deva geju aizstāvjiem Austrumeiropā "ietekmīgu balsi".

Ziņu lente
0