Lietuva grasās ieviest ārzemnieku kvotas ukraiņu pieplūduma dēļ

© Foto : pixabayЗапрет на мат
Запрет на мат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn Ukrainas pilsoņi sastādīja absolūto vairākumu no Baltijas republikā ieceļojušajiem ārzemniekiem.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Lietuvas valdība atbalstījusi darba grupas piedāvājumu par migrācijas procedūru pilnveidošanu, kuru vidū ir mazkvalificētu strādnieku ieceļošanas ierobežošana no trešajām valstīm, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Ierobežojumu mērķis ir atvieglot ieceļošanu valstī augsti kvalificētiem speciālistiem nozarēs, kurās Lietuvā trūkst kadru, un pastiprināt imigrācijas noteikumus zemas kvalifikācijas speciālistiem no trešajām valstīm.

Борщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак - Sputnik Latvija
Ukrainas sociālās politikas ministrs: ukraiņi pārāk daudz ēd

"Mums ir jāparedz arī pastiprināšanas noteikumi, lai imigrācijas prasības neatbalstītu lētā darbaspēka importu no trešajām valstīm, un tiktu novērstas ļaunprātīgas izmantošanas iespējas," — paziņoja valdības vicekanclers Deivids Matuļonis.

Lietuvas valdība vēlas izveidot labvēlīgu normatīvo bāzi, lai atsevišķu valstu pilsoņi varētu atbraukt, dzīvot un strādāt Baltijas republikā bez vīzām. Tostarp, runa ir par ASV, Kanādas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Japānas un Dienvidkorejas pilsoņiem.

Tāpat Ministru Kabinetā grasās sastādīt tā saucamo "balto firmu" sarakstu nacionālo daudzkārtējo vīzu izsniegšanai un īslaicīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai.

"Valdības darba grupa piedāvā ieviest kvotas attiecībā pret ārzemju speciālistiem no trešajām valstīm, un pastiprināt komandējumu kārtību uz Lietuvu trešo valstu pilsoņiem," — paziņoja iestādē.

Ministrijām ir jāsniedz attiecīgo tiesību aktu projekti līdz 1. oktobrim.

Saskaņā ar Lietuvas Migrācijas departamenta datiem, pērn darba vīzas un uzturēšanās atļaujas ar tiesībām strādāt republikā saņēma 34,5 tūkstoši ārzemnieku, no kuriem 20 tūkstoši bija Ukrainas pilsoņi.

Ziņu lente
0