"Asiņu upes": Ramzans Kadirovs komentēja ASV vēstniecības pārcelšanu uz Jeruzālemi

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasГлава Чечни Рамзан Кадыров
Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs pastāstīja, kāds ir viņa viedoklis par ASV lēmumu pārcelt vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs komentēja ASV lēmumu pārcelt vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi un tam sekojošās protesta akcijas Gazas sektorā, vēsta RIA Novosti.

Ситуация на границе Палестины и Израиля - Sputnik Latvija
Bruņotās sadursmēs Gazas sektorā gājuši bojā vairāk nekā 50 palestīnieši

Iepriekš Palestīnas Veselības ministrija informēja par 59 bojāgājušajiem un 2,7 tūkstošiem ievainoto palestīniešu, kuri cietuši sadursmēs ar Izraēlas karavīriem.

"Svinības par godu amerikāņu vēstniecības atklāšanai Jeruzalemē un palestīniešu asiņu peļķes Gazas sektorā. Tā vēsturē ieies pirmdiena, 2018. gada 14. maijs," – uzrakstīja Kadirovs savā kanālā Telegram.

Čečenijas līderis atzīmēja, ka Tramps nolēmis neuzklausīt savu sabiedroto viedokli, kuri lūdza atteikties no pieņemtā lēmuma.

"ASV Valsts departaments atsaucas, ja kāds Čečenijā nošķaudās, taču mierīgi skatās uz Izraēlas izlieto arābu asiņu straumēm. ASV un Izraēla visvairāk baidās no tā, ka Tuvajos Austrumos atjaunosies miers un stabilitāte. Citādi uzstājīgos, konsekventos soļus, kuri vērsti uz spriedzes pieaugumu konflikta zonā, skaidrot nav iespējams," – uzsvēra Čečenijas Republikas vadītājs.

Turklāt Ramzans Kadirovs pauda pārliecību par to, ka Palestīnas tautu iebiedēt neizdosies, un islāma pasaule nepiekritīs tam, ka ASV faktiski pārņems savā kontrolē visu Jeruzalemi.

Ziņu lente
0