Policija Rīgā izglābusi aunu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankas19-я Российская агропромышленная выставка "Золотая осень-2017"
19-я Российская агропромышленная выставка Золотая осень-2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas policijas Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki saskārušies ar neparastu lietu – ņirgāšanās par aunu. Incidenta apstākļi vēl nav noskaidroti.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Rīgā atsavinājuši īpašniekam dzīvu aunu. Par to liecina informācija tiesībsargājošo iestāžu lapā Facebook

Dzimšanas dienas dāvana – auns – tika atsavināta īpašniekam, jo jubilāram nav iespēju pienācīgi parūpēties par dzīvnieku. Neparastais incidents notika Grīziņkalnā pagājušajā piektdienā, 11. maijā: policijas darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Zvaigžņu ielu, kur satraukti garāmgājēji informēja kārtības sargus par to, ka jauniešu kompānija ņirgājas par dzīvnieku.

Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Latgales priekšpilsētas iecirkņa policisti un speciālo uzdevumu bataljona darbinieki. Informācija apstiprinājās: uz ielas viņi satika jauniešu kompāniju un ieraudzīja piesietu aunu. Izrādījās, ka dzīvnieks uzdāvināts vīrietim dzimšanas dienā.

Nosprieduši, ka daudzdzīvokļu mājas apstākļos jaunieši nevarēs nodrošināt atbilstošu aprūpi, policisti nolēma aunu atsavināt. Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki iekrāva dzīvnieku mikroautobusā un nogādāja drošā vietā – Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Taču ar to stāsts nebeidzās. Par notikušo sākta lietvedība saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106. panku – par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumu. Šajā pārkāpumā vainotas fiziskās personas var saņemt ne tikai brīdinājumu, bet arī naudas sodu 7-350 eiro apmērā, juridiskām personām draud sods 15-700 eiro apmērā ar dzīvā īpašuma konfiskāciju.

Patlaban policijas darbinieki cenšas noskaidrot, kur jaunieši dabūjuši aunu, un citus lietas apstākļus. Visus, kuru rīcībā ir lietderīga informācija, policija lūdz zvanīt pa tālruņiem 67086302 vai 110.

Ziņu lente
0