"Dzīvo eiforijā": Kijevā paskaidroja, kāpēc Ukrainai nav vajadzīga Krima

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasFoto: vīnogulāji Balaklavā
Foto: vīnogulāji Balaklavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstnieks un politiskais darbinieks Vasilijs Škļars uzskata, ka jau pirms 2014. gada notikumiem pussala neveidoja daļu Ukrainas.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Rakstnieks un politiskais darbinieks Vasilijs Škļars uzskata, ka Krima Ukrainai nav vajadzīga, jo pussala ir "sveša teritorija", vēsta Sputnik Lietuva.

Šo viedokli viņš pauda Ukrainas telekanāla Espreso.TV ēterā.

Pēc Škļara domām, pussalā dzīvo liels skaits "dabisko" krievu, kuri "ir eiforijā par to, ka viņi dzīvo Krievijā". Rakstnieks norādīja, ka tagad lielāks skaits "apzinīgu ukraiņu" dzīvo Čigākā vai Ņujorkā nekā pussalā.

Krima - Sputnik Latvija
Spokainā pussala: Krima pazudusi no Ukrainas kartes

Kijevas mēģinājumi atgūt Krimu radīs tikai vietējo iedzīvotāju naidu.

"Mēs taču demokrātijas apstākļos nevaram nolikt viņus pie vietas ar totalitārām metodēm: padzīt, izmitināt savējos. Tas taču ir neiespējami. Ko iesākt ar to Krimu," — stāstīja Škļars Espreso.TV.

Pēc rakstnieka domām, jau pirms notikumiem 2014. gadā pussala neveidoja Ukrainas daļu, bet Ukrainas zeme var būt tikai tā, ko nācija var "apgūt" garīgi un kulturāli. Pretējā gadījumā šī teritorija ir "pelēkā zina, kas bremzē procesu".

Krima atgriezās Krievijas teritorijā pēc referenduma 2014. gada martā. Vairāk nekā 96% pussalas iedzīvotāju un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju nobalsoja par atkalpievienošanos Krievijas Federācijai.    

Ziņu lente
0