Politika

Britu pretizlūkošanas dienests aicina kolēģus izolēt Krieviju

© AP Photo / Parliamentary Recording UnitLielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers
Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija vēl joprojām izmanto "Skripaļu lietu", lai attaisnotu aktīvas pret Krieviju vērstas darbības, kurās pūlas iesaistīt visas rietumvalstis.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers 14. maijā, tiekoties ar kolēģiem no Eiropas valstīm, vēlas piedraudēt Krievijai ar izolāciju, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Aģentūra vēsta, ka Pārkera runas tekstu saņēmusi kompānija Bloomberg, kas vēsta: Pārkers iecerējis apsūdzēt Krievijas valdību par starptautisko tiesību "rupju pārkāpumu". Viņš nosaucis par "nebijušu" līmeni, kādu sasniegusi "Krievijas dezinformācija Skripaļa lietā".

Lielbritānija - Sputnik Latvija
Migla izklīst: Krievija trīskārt pieķērusi Londonu melos

Savā runā Pārkers nosaucis par "tīšu un mērķtiecīgu aktu" britu specdienestu darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu šī gada martā, ko it kā īstenojis Kremlis. Viņš pauž pārliecību, ka šādas rīcības rezultātā Krievijai draud risks kļūt par "vēl izolētāju atstumto" pasaules sabiedrībā.

Iepriekš vēstīts, ka Krievija vairākkārt norādījusi, ka pret to vērstās apūdzības ir absolūti nepamatotas.

Krievijas ārlietu ministrs Serglejs Lavrocs norādīja, ka pētnieciskais centrs Šveicē, kas analizēja incidenta vietā ņemtos paraugus, secinājis: Skripaļu saindēšanai izmantota viela BZ, ko izmantojuši ASV un Lielbritānijas bruņotie spēki, taču Krievijā un PSRS tā nav ražota.

Lielbritānija izmantoja "Skripaļu lietu" ārkārtējam spiedienam pret Krieviju, kā arī Krievijas diplomatu masveida izsūtīšanai no Rietumu un ES valstīm, kā arī bijušajām padomju republikām. Kopumā izsūtīti vairāk nekā 140 diplomāti. Krievija sniedza simetrisku atbildi.    

Ziņu lente
0