Viļņā plešas plašumā "atkritumu krīze"

© pixabayAtkritumi
Atkritumi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visvairāk cietuši Lazdīnu, Karolinišķes un Fabijonišķes rajonu iedzīvotāji.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Lietuvas Sabiedriskās veselības aprūpes nacionālais dienests (NVSC) ceļ trauksmi un skaidro, ka Viļņā pēc iespējas ātrāk jārisina atkritumu problēma, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz republikas Veselības aprūpes ministrijas preses dienestu.

Veikto pārbaužu rezultātā NVSC konstatējis, ka atkritumu nepareizas utilizācijas dēļ pilsētā drīz vien nāksies pasludināt ārkārtas situāciju. Lielāko daļu sūdzību NVSC saņēmis no Lazdīnu, Karolinišķes un Fabijonišķes rajonu iedzīvotājiem.

Degošas riepas - Sputnik Latvija
Vienkāršāk izmest: Zemgalē nav kur nodot vecās riepas

Veselības aprūpes ministra vietnieks Aļģirds Šešeļģis paziņoja, ka resors norūpējies par Viļņas iedzīvotāju sūdzībām lielo atkrituma apjomu dēļ, no kura jūtama nepatīkama smaka, turklāt netīras ielas un pagalmi.

Ierēdnis uzsvēra, ka atbilstoši jānovērtē arī cits riska faktors: piesārņotajā apkārtējā vidē sāk vairoties mikroorganismi, kuri veicina infekcijas slimību izplatību.

NVSC Viļņas nodaļas direktore Rolanda Lingene pastāstīja, ka situācija pilsētā ir ļoti nelabvēlīga un atbilst ārkārtas situācijas kritērijiem.

"Tas ir bioloģisks notikums, kas apdraud cilvēka veselību," — uzsvēra Lingene.

Ремигиюс Шимашюс мэр Вильнюса - Sputnik Latvija
Cilvēks maskā un aizsargtērpā nobiedēja Viļņas mēru un viņa bērnus

Viņa paskaidroja, ka siltie laikapstākļi vēl vairāk sarežģī situāciju.

"Sadzīves atkritumi satur lielu daudzumu bīstamu infekcijas mikroorganismu, kuri siltā laikā ātri vairojas. Tie var izplatīties gan ar tieša kontakta palīdzību, gan arī ar kukaiņu un grauzēju starpniecību," — atgādināja Lingene.

Infekcijas slimību izplatības novēršanai Viļņā nepieciešami sadzīves atkritumu pārstrādes punkti, jābūvē atkritumu vadi un jāorganizē atkritumu utilizācija, uzsvēra ministrijas preses dienests.     

Ziņu lente
0