Video

Lindermana advokāte: aktīvists aicināja veikt tikai likumīgas darbības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā pastāstīja Vladimira Lindermana advokāte Jeļena Kvjatkovska pēc tiesas sēdes, ikviens var iepazīties ar aktīvista runu Vislatvijas vecāku sapulcē, par ko viņu aizturēja drošības policija, un pārliecināties, ka tajā nav pret Latviju vērsto izteikumu.

10. maija sēdē Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, kā drošības līdzekli nolēma piemērot Vladimiram Lindermanam apcietinājumu.

Kā pastāstīja Sputnik Latvija Vladimira Lindermana advokāte Jeļena Kvjatkovska pēc sēdes, Vladimiram Lindermanam ir piemērots aizdomās turamā statuss. Drošības policija uzskata, ka viņa runa Vislatvijas vecāku sapulcē satur "prettiesiskus izteikumus".

Jurists atzīmēja, ka runas videoieraksts nav bloķēts internetā, un ka ikviens var iepazīties ar tās saturu.

"Manuprāt, tajā nav nekas, kas būtu pretrunā at demokrātiskiem procesiem jebkurā demokrātiskā valstī. Tā ir personīgā viedokļa izteikšana likuma ietvaros", — uzsvēra Kvjatkovska.

Pēc viņas teiktā, šajā runā Lindermans aicināja veikt tikai likumīgas darbības, piemēram, rīkot demonstrācijas, streikus, pilsoniskās nepakļaušanās akcijas, bet ne jau gāzt valsts varu.

Iepriekš vēstīts, ka Drošības policija ierosinājusi kriminālprocesu akcijas "Vislatvijas vecāku sapulce" sakarā. Šajā kriminālprocesā aizdomās turēta "Latvijas Krievu savienības līdere" Tatjana Ždanoka. Viņa izsaukta liecības nodošanai 11. maijā.

Vislatvijas vecāku sapulce notika Rīgā 31. martā. Vecāki nolēma visiem spēkiem pretoties izglītības ministra Kārļa Šadurska skolu reformai, kura paredz mācības latviešu valodā vidusskolās. Sapulci organizēja Latvijas Krievu savienība un Krievu skolu aizsardzības štābs.

Drošības policija jau iepriekš pielietojusi spēku pret krievu izglītības aizstāvjiem Latvijā. Aprīļa beigās Latvijā tika aizturēts arī tiesībsargs Aleksandrs Gapoņenko. Nepilsoņu kongresa priekšsēdētāju, Krievu skolu aizsardzības štāba aktīvistu Drošības policija tur aizdomās par darbību pret valsts neatkarību.    

Ziņu lente
0