Rīgas satiksme ieķīlājusi sešus jaunos autobusus

© © Rīgas satiksmeНовый автобус Solaris
Новый автобус Solaris - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītā gada decembrī uzņēmums jau ieķīlājis tramvaju sastāvus, tramvaju līnijas, sliežu ceļus, tehniku un iekārtas.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Pašvaldības uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" maija sākumā ieķīlājis sešus autobusus Solaris Urbino, vēsta rus.db.lv, atsaucoties uz Lursoft klientu portfeli.

Tramvajs Rīgā - Sputnik Latvija
Pērn Rīgas Satiksme gandrīz uz pusi samazināja zaudējumus

Ķīla reģistrēta 3. maijā par labu Polijas uzņēmumam Solaris Bus & Coach S.A, maksimālā prasības summa sastāda 67,5 miljonus eiro. Pērnā gada decembrī "Rīgas satiksme" jau reģistrējusi vairākas komerciālās ķīlas, tostarp tramvaju sastāvus, tramvaju līnijas, sliežu ceļus, tehniku un iekārtas.

Uzņēmums apstiprināja, ka ķīla patiešām reģistrēta, taču tas ir viens no līguma noteikumiem par jauno autobusu piegādi. "Jauno autobusu apmaksu "Rīgas satiksme" veiks 10 gadu laikā, un noslēgtais līgums paredz, ka ķīlu veido paši autobusi, gadījumā, ja norēķins netiks veikts vai radīsies citas grūtības," – paskaidroja kompānijas pārstāve Baiba Bartaševiča.

Tātad visi 70 autobusi, tiklīdz tie sāks kursēt pa pilsētu, tiks reģistrēti kā ķīla. 2013. gadā noslēgtais līgums paredz 175 autobusu piegādi par summu 75,8 miljonu eiro apmērā. Patlaban piegādāti 140 autobusi, un atlikušie 35 transporta līdzekļi tiks piegādāti līdz nākamajam gadam.

Iepriekš vēstīts, ka 10. aprīlī Rīgā sāka kursēt jauni autobusi. Pirmie maršruti, kuros tie izmantoti, bija Nr.1 Abrenes iela-Berģuciems un Nr.21 no Imantas uz Juglu.

Ziņu lente
0