Liepāja nesaņems tramvajus no Tveras

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tveras vagonbūves rūpnīcā ražotie tramvaji, kuri satraukuši Latvijas Aizsardzības ministriju un Drošības policiju, Liepājas ielās neparādīsies.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Liepājas uzņēmums "Liepājas tramvajs" uzskata, ka izglābis pilsētu no "aizdomīgajiem" Krievijas tramvajiem – Lietuvas kompānija Railvec UAB, kura tos piedāvāja, nav pārvarējusi kvalifikācijas atlases kārtu konkursā, ziņo Rus.liepajniekiem.lv.

Daugavpils domes deputāts Andrejs Elksniņš - Sputnik Latvija
Kopti kapi tramvaju vietā: Elksniņš kritizē valdību

Līdz šim Railvec UAB izcīnīja uzvaru konkursā par tramvaju vagonu iepirkumu Daugavpilī un radīja valsts augstāko amatpersonu sašutumu – lieta tāda, ka Lietuvas uzņēmums nolēmis piegādāt Daugavpilij Tveras vagonbūves rūpnīcā ražotos tramvajus, bet tā, pēc mediju datiem, saistīta ar Krievijas militārajiem pasūtījumiem.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pauda neizpratni jautājumā par Daugavpils izraudzīto sadarbības partneri. Drošības policija paziņoja, ka sabiedriskā transporta iegāde no ražotāja, kurš nav Eiropas Savienības vai NATO dalībvalsts ilgermiņā varot nelabvēlīgi ietekmēt nacionālās intereses.

Informācija par tramvaju iepirkumu nodota arī Satversmes aizsardzības birojā.

Iepriekš "Liepājas tramvajs" pārstāvji atzina, ka iepazinušies ar šiem iebildumiem, taču nevarot izslēgt nevienu no konkursa pretendentu saraksta, ja šāda rīcība nav tiesiski pamatota.

Ziņu lente
0