Coca-Cola vairs nepārdos dzērienus ar cukuru skolās Baltijas valstīs

© Pixabay / xusenruПодростки с банкой Кока-Колы
Подростки с банкой Кока-Колы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šāds lēmums pieņemts, pateicoties kompānijas vēlmei risināt cukura pārmērīga patēriņa problēmu bērnu vidū.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Viens no lielākajiem atspirdzinošo dzērienu tirgotājiem Baltijas valstīs – "Coca-Cola Hellenic Bottling Company" vairs nepārdos dzērienus ar cukuru vidusskolās, informē rus.tvnet.lv, atsaucoties uz kompānijas preses dienestu.

Pensionārs no Latvijas noslīcinājis mašīnu kokakolas baseinā - Sputnik Latvija
Pensionārs no Latvijas "noslīcinājis" mašīnu kokakolas baseinā

Coca-Cola HBC Baltijas valstīs ģenerāldirektors Konstantins Čukčukovs paziņoja, ka uzņēmums ir pārliecināts, par vecāku iespējām patstāvīgi formēt bērnu uztura paradumus, taču cenšas sniegt viņiem papildu atbalstu.

"No savas puses esam jau īstenojuši šo lēmumu, taču vēlamā rezultāta sasniegšanai aicinām arī citas kompānijas pievienoties šai iniciatīvai," – viņš paziņoja.

2006. gadā Coca-Cola HBC noteica ierobežojumus atspirdzinošo dzērienu pārdošanai ar pievienoto cukuru (tostarp arī aukstajai tējai) pamatskolās, bet 2018. gadā saskaņā ar Eiropas bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācijas (UNESDA) norādījumiem attiecinās šo ierobežojumu arī uz vidusskolām.

Kompānija Coca-Cola Hellenic Bottling Company, kas strādā Baltijas valstīs, ir koncerna Coca-Cola Hellenic uzņēmums. Tas ir viens no lielākajiem dzērienu ražotājiem pasaulē. Coca-Cola Hellenic strādā 28 valstīs. Kompānija apkalpo vairāk nekā 560 miljonus cilvēku.

Ziņu lente
0