ASV vēstniecība brīdinājusi pilsoņus par terorisma draudiem Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovПосольство США в Риге
Посольство США в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstniecība Latvijā lūdz pilsoņus izvairīties no publiskām vietām, pārvērtēt savus tūrisma maršrutus, kā arī ziņot vietējām varasiestādēm par draudiem sociālajos tīklos.

RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Amerikas vēstniecība Rīgā brīdinājusi līdzpilsoņus, kuri uzturas republikā par iespējamiem terorisma draudiem. Paziņojums publicēts diplomātiskās misijas vietnē.

"ASV valdība joprojām ir noraizējusies par to, ka teroristi pievērsuši uzmanību ASV pilsoņiem, ieskaitot bērnus. Teroristi var izmantot dažādas taktikas, tostarp uzbrukumus un nolaupīšanas. Līdz šim viņi izmantojuši nažus, šaujamieročus un transporta līdzekļus tarānam. Par viņu mērķi var kļūt skolas, slimnīcas, baznīcas, tūrisma objekti, transporta centri un citas vietas," – teikts paziņojuma.

Vēstniecība aicina ASV pilsoņus izvairīties no sabiedriskām vietām, pārskatīt savus tūrisma maršrutus, kā arī informēt vietējās varasiestādes par draudiem sociālajos tīklos. Vēstniecības vietnē norādīts, ka risks saglabājas visā Latvijas teritorijā.

Полиция провела учения по освобождению заложников в центре Риги - Sputnik Latvija
Latviešus sagatavos terorakta gadījumam

Pēdējo divu gadu laikā Eiropā notikuši vairāki terorakti, kuros izmantoti transportlīdzekļi. Skumjo statistiku 2016. gada vasarā atklāja slaktiņš Nicā, kur kravas automašīna lielā ātrumā iebrāzās cilvēku pūlī, kuri pulcējās krastmalā, lai noskatītos salūtu par godu Bastīlijas ieņemšanas dienai. Uzbrukumā gāja bojā 84 cilvēki. Pie automašīnas stūres bija 31 gadu vecs vīrietis no Tunisijas. Atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums ISIS (aizliegts vairākās pasaules valstīs).

Līdzīgs terorakts notika 2016. gada 19. decembrī Berlīnē — kravas automašīna taranēja Ziemassvētku tirdziņu. Uzbrukumā gāja bojā 12 cilvēki. Vaininieks — 24 gadus vecs vīrietis no Tunisijas. Arī viņš bija saistīts ar ISIS.

Teroraktu virkne, kas satricinājuši Eiropu pēdējo gadu laikā, likusi veikt pastiprinātus drošības pasākumus. Piemēram, Tallinā 2017. gada novembrī pirms tradicionālā Ziemassvētku tirdziņa ielas uz Rātslaukumu tika slēgtas ar betona plāksnēm, kas atgādināja baložus.

Ziņu lente
0