Rīgā 9. maijā pieteikti trīs gājieni

© Sputnik / Sergey MelkonovПразднование 9 мая в Риге
Празднование 9 мая в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislielāko akciju, pēc cilvēku skaita, ne mazāk kā 10 tūkstoši cilvēku, pieteikusi 9. maijā Rīgā biedrība "9.may.lv" – par godu fašisma sagrāves gadadienas svinībām.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Rīgas dome saņēma trīs pieteikumu akciju sarīkošanai 9. maijā, paziņoja galvaspilsētas domes pārstāve Aira Šmelde, vēsta rus.tvnet.lv.

Vislielāko, pēc cilvēku skaita, pasākumu – par godu fašisma sagrāves gadadienai – pieteikusi biedrība "9.may.lv". Pieteikuma anketā rīkotāji norādījuši, ka Uzvaras parka akcijā piedalīsies vismaz 10 tūkstoši cilvēku, rīkošanas laiks – no 9:00 līdz 23:00.

Гарик Сукачев - Sputnik Latvija
9. maijā Rīgā uzstāsies Gariks Sukačevs

Tāpat Rīgā, ja pašvaldība apstiprinās pieteikumu, notiks gājiens "Nemirstīgais pulks" par piemiņu kritušajiem Otrajā pasaules karā. Akcija pieteicējs – fiziska persona – lūdz atļaut sanāksmi un gājienu pa maršrutu Grīna bulvāris – Slokas iela – Uzvaras parks, rīkošanas laiks – no 14:00 līdz 18:00. plānots, ka pasākumā piedalīsies tūkstotis cilvēku.

Latvijas Politiski represēto apvienība pieteikusi 9. maijā no 18:00 līdz 20:00 pulcēšanos un gājienu pa maršrutu Latvijas strēlnieku laukums – Kaļķu iela – Brīvības piemineklis. Tajā plāno piedalīties ap 100 cilvēkiem.

Oficiāli 9. maijā Latvijā nesvin Uzvaras dienu, šajā dienā valstī tiek atzīmēta Eiropas diena. Tieši šajā dienā 1950. gadā izskanēja doma par Francijas, Vācijas un citu Eiropas valstu ogļu un tēraudlietuves rūpniecības apvienošanās nepieciešamību, lai aizsargātos no iespējamiem Trešā pasaules kara draudiem.

1985. gadā 9. maija datumu oficiāli atzina par Eiropas dienu, tā tiek atzīmēta visās Eiropas Savienības dalībvalstīs un parāda valstu vienotības draudzīgas iespējas, pat to valstu, kuras kādreiz karoja viena pret otru. Pēc iestāšanās ES 2004. gadā Eiropas diena kļuva par valsts svētkiem arī Latvijā.

Ziņu lente
0