Bloomberg: ASV uzstādījušas ultimātu ES un Kanādai tirdzniecības karā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и Европейского совета в Брюсселе
Флаги США и Европейского совета в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prasību samazināt tērauda un alumīnija eksportu līdz 90% no divu iepriekšējo gadu līmeņa Eiropa uzskata par nepieņemamu.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Eiropa nobažījusies par "tirdzniecības karu", kurā Vašingtona izvirzījusi ES prasības pieņemt kvotas metālu eksportam uz ASV, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Bloomberg.

Donalda Trampa administrācija nosaka Kanādai un ES valstīm eksporta kvotas apmaiņā pret īslaicīgu atbrīvošanu no tērauda un alumīnija eksporta tarifiem, kuri tiks ieviesti no 1. maija.

"Mēs lūdzam visus piekrist kvotām, ja ne tarifiem," – ASV tirdzniecības ministra Vilbura Rosa teikto citēja Bloomberg.

Līdz ar to Eiropas Savienība ir nostādīta izvēles priekšā: pakļauties ASV prasībām vai saskarties ar jaunajiem "soda" tarifiem, vēsta biznesa izdevums.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Ķīna ieviesīs nodevas lielam skaitam preču no ASV

"Tirdzniecības karš – tā ir sakāve visiem. Apdomājot atbildes darbības, ir jāsaglabā aukstasinība, taču pamata princips ir tāds, ka tirdzniecības karā uzvarētāju nebūs, tāpēc mēs pacentīsimies par katru cenu no tā izvairīties," – uzskata Beļģijas finanšu ministrs Johans Van Overtvelds.

ASV prasību samazināt tērauda un alumīnija eksportu līdz 90% no divu iepriekšējo gadu līmeņa Eiropa uzskata par nepieņemamu, izdevumam pastāstīja informācijas avots ES.

Marta beigās ASV ieviesa nodevas tērauda un alumīnija importam 25% un 10% apmērā atbilstoši. Pie tam Baltais nams apturēja šo tarifu darbību virknei valstu līdz 1. maijam.

Ziņu lente
0