Nekādu prokrievisku svētku: skolotāji Jūrmalā slēdz lojalitātes līgumus

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийJūrmalas globuss Jomas ielā
Jūrmalas globuss Jomas ielā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolotāji Jūrmalā sola negodināt Lielā Tēvijas kara veterānus, nesvinēt 9. maiju, neuzdot darbus par krievu literatūru vai Krievijas vēsturi. Pretējā gadījumā viņi var zaudēt darbu.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Krievu skolu pedagogi Jūrmalā spiesti parakstīt ar direktoru lojalitātes līgumus, ar kuriem uzņemas saistības neorganizēt "nekādus prokrieviskus konkursus un svētkus", ziņo Press.lv.

Pie tādiem pieder ne tikai Lielā Tēvijas kara veterānu godināšana vai 9. maija svētki, bet arī sacerējumi par krievu valodu un literatūru, Krievijas vēsturi, pasākumi sadarbībā ar Latvijas Krievu kopienu vai Krievijas vēstniecību.

Шествие Бессмертного полка в Риге 9 мая 2017 года - Sputnik Latvija
"Nemirstīgā pulka" organizatore Rīgā: sabiedrībā jūtams spēcīgs aizvainojums

"Pie manis vērsās vairāku pilsētas krievu skolu pasniedzēji un anonīmi pastāstīja par šiem līgumiem. Savulaik biju Jūrmalas domes Izglītības komitejas priekšsēdētājs, tāpēc jau sirdi izkratīja man, — pastāstīja pazīstamais sabiedriskais darbinieks Jānis Kuzins. — Savulaik, kad biju komitejas vadītājs skolās, gluži pretēji, aktīvi svinējām 9. maiju, notika tikšanās ar veterāniem, krievu valodas un literatūras konkursi. Tagad viss ir otrādi. Pie tam no skolotājiem tiek prasīta informācijas neizpaušana par līgumiem. Līguma noteikumu pārkāpuma gadījumā skolotāji apņemas pēc pašu vēlēšanās pamest skolu."

Pēc Kuzina domām, iniciatīvu par slepenajiem līgumiem uzspiedusi nevis Izglītības ministrija, bet gan Jūrmalas dome.

Šosestdien pl. 12.00 Jānis Kuzins aicina visus, kam dārga Lielā Tēvijas kara piemiņa, apmeklēt sestdienas talku brāļu kapos Kauguros. Tā notiks jau 15. gadu no vietas.

Шествие Бессмертного полка в Риге 9 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Gājiena "Nemirstīgais pulks" organizatori Rīgā aicina uz sestdienas talku

"Arī "Nemirstīgā pulka" akcija 9. maijā noslēgsies šajos brāļu kapos. Tā sāksies pie Slokas autoostas pl. 18.00. Akcija notiks trešo gadu. Pērn mēs gājām pa pilsētas centru — no Dzintaru koncertzāles līdz brāļu kapiem Bulduros. Šoreiz izvēlējāmies citu maršrutu. Ne tāpēc, ka kāds gribētu mūs paslēpt no tūristu acīm — Kauguros dzīvo lielākais akciju dalībnieku skaits. Daudziem gadu nasta apgrūtina ceļu līdz Dzintariem…"

Jāpiebilst, ka Kuzins vēl nav saņēmis atļauju pasākumam.

"Paskatīsimies, vai Jūrmalas dome to šogad saskaņos? Sagaidāms ir jebkas…" — piebilda sabiedriskais darbinieks.

Starp citu, Jūrmalas pedagogiem jau paziņots, ka piedalīšanās "Nemirstīgajā pulkā" arī ir aizliegta.    

Ziņu lente
0