Britu mediji nosaukuši aizdomās turamo "Skripaļa lietā"

CC BY 2.0 / Michael / Силуэт мужчиины
Силуэт мужчиины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņas meitas saindēšanas mēģinājumu varētu būt sakars "bijušajam FDD aģentam", kurš strādāja ar pseidonīmu Gordons, raksta britu žurnālisti.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Britu tabloīds Sunday People, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, nosauca cilvēka pseidonīmu, kurš varētu būt saistīts ar bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanas mēģinājumu, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar Sunday People informāciju, saistībā ar "Skripaļa lietu" aizdomās tiek turēts 54 gadus vecais "bijušais FDD aģents", kurš darbojās ar segvārdu "Gordon". Tiek uzskatīts, ka viņš izmantojis izdomātu vārdu Mihails Savickis un vēl divus pseidonīmus. Policija uztraucas, ka viņš varēja pamest Lielbritāniju.

Глава МИД РФ С.Лавров, архивное фото - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: nevajag uzskatīt mūs par "jaunuļiem"

Tāpat izdevums atzīmē, ka, pēc Skotlendjarda izmeklētāju domām, Skripaļu noslepkavošanas mēģinājumā iesaistīti seši cilvēki.

Marta sākumā bijušo GIP pulkvedi Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju atrada bezsamaņā Solsberijā. Lielbritānijā apgalvo, ka viņus saindējuši ar vielu, kura esot izstrādāta padomju programmas "Novičok" ietvaros, savukārt ar incidentu ir saistīta Maskava.

Krievija to kategoriski noliedz un sauc apsūdzības par "nepamatotu provokāciju". ĀM vairākkārt aicinājusi veikt savstarpēju notikuma izmeklēšanu, taču Apvienotās Karalistes varas iestādes atbildēja ar atteikumu.

Vielas ekspertīzi, ar kuru tika saindēti Skripaļi, veica Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas (ĶIAO) speciālisti. Krievija iepazinusies ar ziņojumu. Pēc Krievijas ĀM Sergeja Lavrova sacītā, tajā ĶIAO sniegusi ķīmiskās vielas sastāvu, konkrēta saindēšanas aģenta nosaukuma tajā nav.

Turklāt intervijā Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam Krievijas ārlietu ministrs pastāstīja, ka "Skripaļa lietā" pastāv daudz pretrunu, un jo vairāk Lielbritānija cenšas šīs pretrunas skaidrot, jo vairāk parādās jautājumu.

Ziņu lente
0