Politika

Makrons: ASV un sabiedrotajiem ir jāpaliek Sīrijā pēc ISIS sakāves

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Эммануэль Макрон на саммите ЕС в Брюсселе
Президент Франции Эммануэль Макрон на саммите ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents vēlas kopā ar amerikāņiem piedalīties pasaules politikas pārvaldē, pat ārpus ES bloka.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Francija, ASV un to sabiedrotajiem ir jāpaliek Sīrijā pēc ISIS sakāves, lai "uzbūvētu jaunu Sīriju" un ierobežotu Irānas ietekmi, paziņoja Emanuels Makrons. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Francijas prezidenta interviju amerikāņu telekanālam Fox News.

Pēc prezidenta domām, pilna NATO starptautisko spēku izvešana no Sīrijas teritorijas stiprinās šīs valsts prezidenta Bašara Asada un Irānas pozīcijas. "Viņi sagatavos jaunu karu, viņi piebaros jaunus teroristus," — uzskata Francijas līderis.

Sīrijas valdībjas karogs sagrautajā Alepo - Sputnik Latvija
ASV koalīcija ar raķetēm apšaudījusi Sīrijas teritoriju

Tāpat viņš atzīmēja, ka Rietumi nedrīkst demonstrēt vājību attiecībās ar Krieviju, pretējā gadījumā "Maskava pastāvīgi to izmantos".

"Pat pēc kara beigām pret ISIS ASV, Francija un mūsu sabiedrotie, visas reģiona valstīs, pat Krievija, Turcija spēlēs svarīgu lomu jaunas Sīrijas veidošanā. Taču nākotni, protams, noteiks Sīrijas tauta," — paziņoja Makrons.

Kā ziņoja Sputnik Igaunija, militāro politologu asociācijas eksperts, Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomikas universitātes politoloģijas un socioloģijas nodaļas docents Oļegs Glazunovs skaidro Francijas prezidenta pēdējo paziņojumu ar viņa vēlmi spēlēt lielu lomu pasaules arēnā. "Francija izsaucas piedalīties visos pasaules procesos, kuri šodien notiek," — atzīmēja Glazunovs Sputnik Igaunija intervijā, kā piemēru minot Francijas aviācijas piedalīšanos aviācijas triecienuzbrukumā Sīrijai Rietumu koalīcijas sastāvā.

Taču diez vai Francijai izdosies atgūt Napoleona laikmeta slavu, uzskata eksperts. Pēc viņa domām valstij vienkārši trūkst finanšu iespēju, militārās jaudas. Tādēļ mūsdienu Francija pagaidām turas ASV aizmugurē, piedaloties pasaules procesos tikai ar Vašingtonas atļauju.

Ziņu lente
0