Politika

ASV Demokrātiskā partija iesūdzējusi tiesā Krieviju

© REUTERS / SHANNON STAPLETONСторонники кандидата в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Сторонники кандидата в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Demokrātiskā partija iesūdzējusi Manhetenas apgabala tiesā Krieviju, Donalda Trampa vēlēšanu štābu un WikiLeaks.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. ASV Demokrātiskā partija iesniegusi tiesā prasību pret Krieviju, Donalda Trampa vēlēšanu štābu un WikiLeaks, vēsta RIA Novosti. Atbildētāji tiek apsūdzēti par sazvērestību ar mērķi iejaukties prezidenta vēlēšanās 2016. gadā.

Марш женщин в Вашингтоне - Sputnik Latvija
NYT stāsta, kāpēc demokrāti ASV sākuši ticēt sazvērestības teorijām

Prasībā, kas iesniegta Manhetenas apgabala tiesā, teikts, ka augsti stāvoši Trampa kampaņas dalībnieki esot vērsušies pie Krievijas valdības un izlūkdienesta pēc palīdzības, lai kaitētu Hilarijai Klintonei un palīdzētu pašreizējam ASV prezidentam, uzlaužot Demokrātiskās partijas datortīklus un izplatot tur atrastos nozagtos materiālus.

"Vairāku tikšanos gaitā, elektroniskajā sarakstē un ar citu sakaru līdzekļu palīdzību šie Krievijas aģenti lika skaidri saprast, ka viņu valdība atbalsta Trampu un ir gatava izmantot nolaupītās vēstules un citu informāciju, lai kaitētu viņa pretiniekam no Demokrātiskās partijas," – teikts tiesas prasībā.

Runa ir par skandālu, kas saistīts ar Demokrātiskās partijas pārstāvju saraksti – to 2016. gadā publicēja vietne WikiLeaks. Ar mediju starpniecību CIP apsūdzēja Krieviju par Demokrātiskās partijas serveru uzlaušanu ar mērķi palīdzēt Trampam. Nekādi pierādījumi šīm apsūdzībām nav sniegti.

Viedokļi

Теледебаты с участием Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Politika
Donalds Tramps piedāvā ierosināt izmeklēšanu par Hilarijas Klintones sakariem ar Krieviju

Krievijas senators Vladimirs Džabarovs nosauca prasību par muļķīgu un atgādināja, ka ASV nav pierādījumu, kuri apliecinātu Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV, tāpēc Demokrātiskajai partijai "nekas nespīd", viņš paziņoja RIA Novosti.

"Tas ir absolūti iekšējs Amerikas stāsts, iekšpolitiskais skandāls ASV turpināsies, demokrāti joprojām centīsies panākt Trampa impīčmentu," – viņš uzskata.

"Krievijas lieta"

ASV specdienesti apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās" pēc Trampa negaidītās uzvaras.

Izmeklēšanu organizējušas abu palātu komitejas un neatkarīgais īpašais prokurors Roberts Millers. Iepriekš viņš apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus un trīs juridiskās personas par mēģinājumiem iejaukties vēlēšanās ASV.

Gan Baltais nams, gan Kremlis kategoriski noraida tamlīdzīgus apgalvojumus.

Ziņu lente
0