Tele2, Zelta Zivtiņas un Lattelecom pakalpojumu cenas Latvijā pieaugs

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДевушки
Девушки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājiem nāksies gatavoties kārtējam cenu pieaugumam telekomunikāciju jomā: kļūs dārgāki mobilie sakari un televīzija.

RĪGA, 21. aprīlis — Sputnik. Tele2, Zelta Zivtiņa un Lattelecom kabeļtelevīzijas klientus no 1. maija gaida nepatīkams pārsteigums – kārtējais cenu pieaugums, ziņo Grani.lv.

Inflācijas ietekme telekomunikāciju jomā jūtama kopš 2014. gada, kad operatori sāka regulāri celt cenas. Jāpiebilst, ka viņu pakalpojumi kļūst dārgāki no gada gadā.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
No 15. jūnija Eiropas Savienībā tiks atcelta rouminga maksa

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina: kopš 2015. gada telekomunikāciju pakalpojumu cenas pieaugušas aptuveni par 7% — tikai 2017. gadā vien sakari un televīzija kļuva par 5% dārgāki. Piemēram, Tele2 pakalpojumu cenas cēla gan 2016., gan arī 2017. gadā.

Šogad no 1. maija augs Zelta Zivtiņas tarifi, taču līdz ar cenu pieaugumu tiks nodrošināts arī lielāks datu apjoms. Priekšapmaksas kartes 33 draugi klienti maksās par 1 eiro mēnesī vairāk.

Cenas cels arī Lattelecom, taču tarifu celšanos uzņēmums pamato nevis ar inflāciju, bet gan ar to, ka klienti pieprasa kvalitatīvāku saturu, kurš maksā dārgāk.

Iepriekš vēstīts, ka Eurostat dati liecina par inflāciju 1,8% apjomu 2018. gada februārī. Salīdzinājumā ar janvāri patēriņa cenas pieaugušas par 0,2%.

Šis rādītājs ir lielāks nekā vidēji ES – cenu pieaugums Eiropas Savienībā februārī sastādīja 0,1%, eirozonā – 0,2%.

Iepriekš analītiķi prognozēja nepārtrauktu inflācijas pieaugumu Latvijā, pamatojot to ar naftas cenu pieaugumu, kā arī pārtikas produktu cenu pieaugumu visā pasaulē.

Ziņu lente
0