Skolu reformas dēļ atlaistajiem vecāka gadagājuma skolotājiem piešķirs pabalstus

© Sputnik / Евгений ЛешковскийPabērze
Pabērze - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad, sākot ar martu, plānots reorganizēt un likvidēt vairāk nekā 40 skolas, potenciāli pretendēt uz sociālo palīdzību var 77 skolotāji.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Ministru Kabinets apstiprinājis sociālās palīdzības sniegšanas kārtību pirms pensijas vecuma skolotājiem, kuri zaudēs darbu mācību iestāžu reorganizācijas un likvidācijas rezultātā, vēsta Ministru Kabineta mājas lapa.

Sociālo pabalstu trīs mēnešu vidējās algas apmērā plānots izmaksāt ne vēlāk kā trešajā mēnesī pēc darba saistību pārtraukšanas. Savukārt sociālā palīdzība vidējās mēnešalgas apmērā tiks izmaksāta ceturtajā, piektajā un sestajā mēnesī pēc darba zaudēšanas.

Урок в школе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs sāks pedagogu pārbaudi mazākumtautību skolās

Izmaksas tiks veiktas ar nosacījumu, ka bijušais skolotājs nestrādā, neveic saimniecisko darbību, nesaņem pensiju vai bezdarba pabalstu.

Latvijas Izglītības ministrija veic izglītības reformu, kuras ietvaros tiek gatavots jauns izglītības saturs, struktūra un metodoloģija. Tostarp, reforma paredz skolu tīkla optimizēšanu ar skolu skaita samazināšanu (ar skolu slēgšanu vai apvienošanu). Paredzēts samazināt kādu skolotāju daļu, kas ļaus palielināt algu palikušajiem.

Šogad, sākot ar martu, plānots reorganizēt un likvidēt vairāk nekā 40 skolas. Potenciāli pretendēt uz sociālo palīdzību var 77 skolotāji.

Valsts valodas centrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Cīņa par latviešu valodu jaunā līmenī: VVC izstrādās mobilo aplikāciju sūdzību iesniegšanai

Iepriekš izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis paziņoja, ka dažas pašvaldības attiecās pret skolu tīklu sakārtošanu tikai formāli — skolas tikai juridiski apvienojas zem viena jumta, un nekādas ekonomijas nav. Tādēļ plānotajai algu palielināšanai visiem pedagogiem varētu nepietikt naudas.

Saskaņā ar pagaidu aprēķiniem, ietaupījums sastādīs 1,5 miljonu eiro gadā, un tā ir par maz skolotāju algu palielināšanai, saskaņā ar grafiku, pateica Šadurskis.    

Ziņu lente
0