Šveicē uzskata, ka triecienuzbrukumi Sīrijai ir sasteigti

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Восточной Гуте
Ситуация в Восточной Гуте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveices ārpolitiskās iestādes vadītājs paziņoja, ka nav pierādījumu tam, ka Sīrijas valdība patiešām izmantojusi aizliegtās vielas.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. ASV, Lielbritānijai un Francijai būtu derējis sagaidīt ĶIAO pārbaudes rezultātus par ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā, nevis izdarīt pēkšņus triecienuzbrukumus, vēsta RIA Novosti.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM: Rietumvalstis uzbruka Sīrijai, pamatojoties uz sociālo tīklu datiem

Šādu viedokli paudis Šveices Konfederācijas aizsardzības, civilās aizsardzības un sporta departamenta vadītājs Gijs Parmelēns.

"ANO nosūtīja turp ķīmisko ieroču ekspertus. Šī misija ir spējīga noteikt iespējamo ķīmisko ieroču izmantošanu, bija jāsagaida rezultāti," — pastāstīja viņš izdevumam Blick.

Viņš piebilda, ka Šveices varas iestādes uzstāj uz atgriešanos pie sarunu galda.

"Sīrijas karš kļuvis par pārrunu priekšmetu Ženēvā. Tām ir jāturpinās. Pēc iespējas ātrāk. Civiliedzīvotāji cieš. Tas ir nepieņemami," — pateica Parmelēns.

Ārlietu federālā departamenta vadītājs Ignacio Kasiss paziņoja Nure Zurcher Zeitung am Sonntag, ka nav pierādījumu tam, ka Sīrijas valdība patiešām izmantojusi aizliegtās vielas. Līdz ar to viņš atgādināja, ka pasaulē jau tika uzsākti kari nepatiesu ieganstu dēļ kā, piemēram, Irākā.

"Es neatbalstu nekādu kara eskalāciju," — uzsvēra Kasiss.

Ziņu lente
0