Grieķijā demonstranti sadedzinājuši amerikāņu karogu

© AP Photo / Thanassis Stavrakis Антивоенные демонстрации в Афинах, Греция, 13 апреля 2018 г.
Антивоенные демонстрации в Афинах, Греция, 13 апреля 2018 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais demonstrāciju sauklis bija "Grieķijai nevajag iesaistīties ASV operācijā Sīrijā".

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Pretkara demonstrācijas notika piektdienas vakarā Atēnās, protestētāji pie ASV vēstniecības dedzināja amerikāņu karogu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz grieķu medijiem.

Grieķijas ministrs Stavross Kontons - Sputnik Latvija
Starptautisks skandāls: Grieķija devusi Igaunijai vēstures mācību

Atsevišķas demonstrācijas Atēnu centrā organizēja Grieķijas Kompartija (GKP) un ārpusparlamenta kreisās partijas un organizācijas, kuras pauda nožēlu, ka komunisti nolēma sarīkot savu akciju atsevišķi. Galvenais demonstrāciju sauklis bija "Grieķijai nevajag iesaistīties ASV operācijā Sīrijā", raksta izdevums "Proto Tema". Akcijā piedalījušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Protestētāji izgāja pie ASV vēstniecības ar saukli "Ienaidnieks viens – tas ir imperiālisms". Pie Amerikas diplomātiskās misijas viņi atritināja plakātus "ASV, NATO, ES, rokas nost no Sīrijas", "Yankee, go home", "Prom NATO un bāzes", atzīmē izdevums.

"Diemžēl pieaug vispārēja imperiālistiska kara draudi. Grieķijas valdība nes milzīgu atbildību mūsu tautas priekšā," — paziņoja GKP CK ģenerālais sekretārs Dimitriss Kucumbass, kura vārdus citē partijas preses dienests.

Pēc viņa sacītā, Grieķijas valdība nedrīkst pieļaut, ka amerikāņi un NATO izmantotu militārās bāzes Grieķijas teritorijā, kas arī ir uzbrukumu objekti.

Ārpusparlamenta partijas, kuru vidū bija "Tautas vienotība" un ANTARSIA, paziņoja, ka Grieķijai un Kiprai šajā kritiskajā laikā nav nekāda pamata piedalīties un atbalstīt Rietumu militāros plānus, kuri apdraud Grieķijas nacionālās intereses, mieru un drošību reģionā.

"ASV un viņu sabiedrotie gatavojas iegrūst ugunī Vidusjūras austrumus un Tuvos Austrumus. Mēs pieprasām, lai Grieķijas teritorija, jūras un gaisa telpa netiktu izmantota ASV interesēs. Mēs cīnāmies par mieru visā reģionā," – paudušas ārpusparlamenta partijas "Tautas vienības" ziņojumā.

Ziņu lente
0