Pēterburgā aizturēts bijušais Latvijas Krājbankas līdzīpašnieks

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesas spriedums pauž, ka Vladimirs Antonovs nodarījis zaudējumus Latvijas Krājbankai 100 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Sanktpēterburgā aizturēts uzņēmējs, vairāku Baltijas valstu banku līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, informē portāls 78.ru.

Mediji vēsta, ka bijušo baņķieri jau 11. aprīlī aizturējuši Krievijas IeM GP Galvenās izmeklēšanas pārvaldes darbinieki lietā par krāpšanos un aizdomās par bankas "Sovetskij" līdzekļu zādzību.

Bombardier CS300, airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic miljoni: Latvijai jāmaksā Antonova vietā?

Antonovs pazīstams kā Lietuvas bankas Snoras un Latvijas Krājbankas bijušais līdzīpašnieks. Abas bankas tika nacionalizētas, kad tika atzītas par maksātnespējīgām. Martā Snoras līdzīpašnieki Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis tika apsūdzēti par nopietna materiālā kaitējuma nodarīšanu Lietuvai.

Lietuvas Ģenerālprokuratūra informēja Krievijas pilnvarotās iestādes par aizdomās turamo statusa piešķiršanu Antonovam un Baranauskim.

Latvijā Antonovs apsūdzēts par līdzekļu nelikumīgu izvešanu no Latvijas Krājbankas citu projektu finansēšanai. 2016. gada maijā Lielbritānijas Augstākā tiesa atzina Antonovu par vainīgu zaudējumu nodarīšanā Latvijas Krājbankai gandrīz par 100 miljoniem eiro.

Kopš 2015. gada Antonovs uzturas Krievijas Federācijā.

Ziņu lente
0