A234 autors pastāstījis, kādi muļķi ir Skripaļa saindēšanas organizatori

© REUTERS/Peter NichollsПарадемик неподалеку от места, где были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери
Парадемик неподалеку от места, где были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai idiots būtu varējis izmantot indīgo vielu "Novičok" miglas apstākļos, uzskata ķīmiķis Vils Mirzajanovs.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Ķīmiķis Vils Marzajanovs, kurš uzskata sevi par vienu no "Novičok" izgudrotājiem, intervijā "Kommersant FM" komentējis Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) ziņojumu par Krievijas izlūkdienesta bijušā darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu.

Mirzajanovs pastāstīja, ka "Novičku" trūkums ir tiem raksturīgā nestabilitāte mitruma apstākļos. Viņš atgādināja, ka Anglijā 4. martā, kad tika saindēti Skripaļi, bija vērojama migla.

"Mitruma apstākļos šo vielu varēja pielietot tikai idiots," – viņš piezīmēja.

Ceturtdien tika publicēts OPCW ziņojums, kurā norādīts, ka uzbrukumā Skripaļiem izmantota toksiska ķīmiska viela. Ziņojuma autori atzīmēja, ka vielas tīrības pakāpe bijusi ļoti augsta, — šāds secinājums izdarīts, ņemot vērā, ka vielā nav bijis gandrīz nekādu piejaukumu.

Пузырек с ядом - Sputnik Latvija
Le Monde: eksperti apšauba Krievijas sakarus ar Skripaļa saindēšanu

Pie tam dokumentā skaidrots, ka "konstatētās toksiskās ķīmiskās vielas nosaukums un sastāvs iekļauts pilnajā aizslepenotajā sekretariāta ziņojumā, kas pieejams tikai (organizācijas – red.) locekļiem".

Marta sākumā Krievijas izlūkdienesta bijušais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika atrasti bez samaņas Solsberijas pilsētā. Londona paziņoja, ka viņi saindēti ar Krievijā izstrādātu vielu.

Krievija kategoriski noliedza jebkādu saikni ar incidentu un nosauca apsūdzības par "provokāciju", kam nav sniegti nekādi pierādījumi. Krievijas ĀM jau vairākkārt aicinājusi veikt kopīgu incidenta izmeklēšanu, taču Apvienotās Karalistes valdība šo ierosinājumu noraidīja.

Ziņu lente
0