ASV jaunās sankcijas pret Krieviju varētu izmaksāt miljardiem eiro Vācijai

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasVācija
Vācija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jaunajā sankciju sarakstā iekļauta virkne lielu uzņēmēju no Krievijas un viņu kompānijas. ASV vadības lēmums novedis pie rubļu aktīvu plašas izpārdošanas un Krievijas valūtas straujas krišanās.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. ASV jaunās sankcijas pret Krieviju perspektīvā varētu izmaksāt vairākus miljardus eiro Vācijas ekonomikai, otrdien informēja Krievijas un Vācijas ārējās tirdzniecības palāta, vēsta RIA Novosti.

Piektidien ASV ieviesa jaunas sankcijas pret Krieviju. Jaunajā sankciju sarakstā iekļauta virkne lielu uzņēmēju no Krievijas un viņu kompānijas. ASV vadības lēmums novedis pie rubļu aktīvu plašas izpārdošanas un Krievijas valūtas straujas krišanās nedēļas sākumā.

Контейнерный терминал в Рижском порту - Sputnik Latvija
Tranzīts sarūk, ekonomika krītas: Latvija bīstas no jaunām KF sankcijām

"Krievijas un Vācijas ārējās tirdzniecības palāta vērtē, ka tikai atteikums no jauniem darījumiem Vācijas ekonomikai īstermiņa perspektīvā draudz ar zaudējumiem vairāk nekā simt miljonu eiro apmērā, bet ilgtermiņa perspektīvā, iespējams, būs apdraudēti projekti, kuru kopējā vērtība sasniedz vairākus miljardus eiro. augošie administratīvie zaudējumi papildu pārbaužu rezultātā veido vēl vienu traucējošu faktoru Vācijas biznesam," — teikts ziņojumā.

Jaunais sankciju vilnis liecina, ka konflikti Sīrijā un Ukrainā ir jāatrisina pēc iespējas ātrāk, atzīmēja organizācijas valdes priekšsēdētājs Matiass Šeps. "Šeit nepieciešamas pūles gan no Maskavas un Vašingtonas puses, gan arī no ES un konfliktā iesaistīto valstu atbildīgo personu puses," — viņš piebilda.

Ziņu lente
0